Taksici, gps sayesinde canını kurtardı

İZMİR (İHA) - İzmir'in Konak İlçesi Yeşilyurt semtinde bir taksiciyi bıçakla gaspetmeye kalkışan 3 zanlıdan biri, GPS cihazı sayesinde suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece Hatay Üçyol'da Derya Bunga (38) yönetimindeki 35 T 7115 plakalı taksiye müşteri olarak binen 3 kişi, Yeşilyurt Karafatma Parkı önüne geldiklerinde taksiyi durdurdu. Ön koltukta oturan C.Ç'nin (17-Cihan Çaylak) karnına bıçak dayayarak para istemesi üzerine Bunga, ayağıyla GPS cihazına basarak emniyetten yardım istedi. Oda Haber Merkezi'ne giden sinyal üzerine harekete geçen ve yaklaşık 10 dakikada olay yerine gelen ekipler, zanlıyı suçüstü yakaladı. Arka koltukta oturan diğer 2 kişi ise kaçtı. Çocuk Bürosu'na teslim edilen C.Ç'nin, olaydan bir gün önce de Yeşilyurt semtinde bir otomobilden teyp çaldığı ve yakalandıktan sonra adliyede serbest bırakıldığı öğrenildi. Polis, kaçan diğer 2 zanlının yakalanması için çalışmalara başladı.

Reklam
Reklam

Zanlıyı yakalayan polislere teşekkür eden taksici Derya Bunga, "Eğer takside GPS olmasaydı yakalanması çok zor olurdu. Meslektaşlarım böyle bir şüphelendikleri durum olduğunda mutlaka GPS'e bassın" diye konuştu.