Taksici katili yakalandı

Şanlıurfa’da başına iki el ateş edilerek öldürülen taksicinin katili, defalarca suç işleyen şahıs yakalandı.

Taksiciyi gasp edip, kız arkadaşıyla buluşmaya giden zanlı, poşu ve şalvar giyerek kılık değiştiren dedektifler sayesinde yakalandı.

Şanlıurfa Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, kafasına iki el ateş ederek öldürülen taksicinin katilini, kız arkadaşıyla buluşmaya gittiği sıra gecesinde poşu ve şalvar giyip kılık değiştirerek yakaladı. Yakalanan zanlının hırsızlık, yaralama ve yağma gibi birçok suça karıştığı her seferinde kısa sürede cezaevinden çıktığı öğrenildi.

Olay, 2 gün önce akşam saatlerinde Kendirci Mahallesi 2972 numaralı sokak içerisinde meydana gelmişti. 63 T 0100 plakalı ticari taksi şoförü evli ve 3 çocuk babası Zeki Karaman (38) başına iki el ateş edilerek öldürülmüş olarak bulunmuştu. Şanlıurfa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayeti Büro Amirliği ekipleri yaptıkları incelemede taksicinin cep telefonu ve parası alınarak gasp edildiği belirledi.

Reklam
Reklam

40 KİŞİLİK EKİP 24 SAAT UYUMUDAN ÇALIŞTI

İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’nun talimatıyla cinayetin aydınlatılması için 40 kişilik bir ekip oluşturuldu. Dedektifler öldürülen taksi şoförünün bağlı olduğu taksi durağından başlayarak olay yeri ve çevresine kadar 15 kilometrelik alan içerisinde 150 işyerinden 300 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını aldı. 40 kişilik ekipten oluşturulan özel kamera izleme birimi 300 saatlik görüntüyü bir çok bilgisayara yayarak inceledi. Dedektifler, şüpheli olarak belirledikleri şahsa ait olduğu tahmin edilen 8 farklı noktada görüntü tespit etti.

KATİL, SUÇ MAKİNASI GİBİ

8 farklı görüntüyü inceleyen polis, görüntülerden birinde şahsın telefonculara doğru gittiğini fark edince o istikametteki iş yerlerinde araştırma yaptı. Yapılan araştırmada şahsın kimliğini kullanmadan telefonu sattığını belirlendi. Elde ettikleri kamera görüntülerinden fotoğraf çıkartan ve şehirdeki tüm ekipleri veren polis kimlik tespit etme çalışmasına başladı. Saatler süreni çalışmanın ardından ekiplerden bir tanesi güvenlik kamerasından elde edilen fotoğraf sayesinde şahsın Samsun’da yaşayan fakat Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Kemal Çalduk olduğunu tespit etti. Şüpheli şahsın, Tekirdağ’da oto hırsızlığı, Samsun’da adam öldürmeye teşebbüs, yağma, tecavüz, Şanlıurfa’da kasten yaralama ve yağma, Mersin’de hırsızlık, Giresun’da kasten yaralama suçlarına karıştığı ve her suçtan cezaevine girip çıktığı ve bu suçlardan sadece toplam 2 yıl cezaevinden yattığı öğrenildi. .

Reklam
Reklam

POŞU VE ŞALVARLI POLİSLER YAKALADI

Cinayet zanlısı olarak belirlenen Kemal Çalduk’un Şanlıurfa’ya Samsun’dan 3 gün önce geldiği öğrenen polis, burada bir kız arkadaşının da olduğunu tespit etti. Şüpheliye ulaşmak için dedektifler kız arkadaşı D.C’yi (19) takibe aldı. Takip sırasında şüphelinin kız arkadaşı şehir merkezinde konuk evine giderek sıra gecesine katıldı. Asayiş Şube Müdürü Sedat Yorgancı ile Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler’de müşteri gibi sıra gecesine katılıp takibi sürdürürken 20 kişilik ekipte şalvar ve poşu giyerek garson kılığında görev aldı. 4 saat süren beklemenin ardından şüpheli Kemal Çalduk kız arkadaşının yanına gelmek için mekana girdi. Bu sırada kılık değiştiren polis operasyon yaparak zanlıyı yakaladı.

AYAKKABISINDA KAN LEKESİ KALINCA CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada suçlamaları ret eden zanlı, çapraz sorguya alındı. Sorguda cinayeti işlemedin peki ayakkabındaki kan nedir denilince suçunu itiraf etti. Zanlı ifadesinde,”Kız arkadaşım olduğu için paraya ihtiyacım vardı. Bir taksi durağı gördüm, en öndeki taksiciye el ettim ve bindim. Buraları bildiğim için tenha bir yer seçtim ve aracı arka sokağa götürdüm. Bu esnada benim kendisini gasp edeceğimi anlayınca kapıyı kilitlemek istedi. Silah çektim ve kafasına iki el ateş ettim. Cep telefonunu alıp kaçtım. Telefonu 40 TL’ye sattım ve kız arkadaşımın yanına gittim” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Taksiciyi öldürdükten sonra sadece cep telefonunu alıp kaçtığını itiraf eden zanlının üzerinden ise 600 TL para çıktığı öğrenildi. Zanlı ifadesin tamamlanmasının ardından planlayarak ve tasarlayarak kasten adam öldürme ve yağma suçlarından dolayı adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: