Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu

İSTANBUL (İHA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Günü sebebiyle düzenlenen çelenk koyma törenine İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve diğer protokol üyeleri katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği törende, İstanbul Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversiteler, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları adına anıta çelenk konuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Anıt Özel Defteri'ni imzaladı. Orgeneral Koçman, deftere yazdıklarını okuyarak şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Yüce Atatürk, yüce milletimizin en karanlık günlerinde eşsiz önderliğinle başlattığın ve kahraman Türk ordusunun ulusuyla bütünleşerek kazandığı Kurtuluş destanımızın ilahi büyük zaferi olan 30 Ağustos Zaferi'nin 85. yıldönümünde şükran duygularımızı bir kez daha sunmak üzere huzurunuzdayız. Senin ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği bir mucizenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ve belirlediğin temel nitelikleri, bugün ve gelecekte koruma ve kollama azim ve kararlılığımız bu uğurda ettiğimiz yemindeki inancımız gibi sürmektedir. Gösterdiğin çağdaş uygarlık düzeyi hedeflerinden bir an bile ayrılmayı düşünmeden, Atatürkçü düşünce sistemi rehberliğinde bu yolda yürüyeceğimizi bir kez daha teyit ederken, huzurunda hürmetle eğiliyor, bu ülke için canlarını veren aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şehit ailelerimizi ve yaşayan gazilerimizi minnetle anıyoruz."

Öte yandan, eşiyle birlikte Mısır'dan geldiği öğrenilen yüzü peçeli bir kadının, tören sonrasında çelenklerin önünde fotoğraf çektirmesi dikkat çekti.

Reklam
Reklam