Taksim Dayanışma Platformu Üyelerinden Tbmm Turu

Taksim Dayanışma Platformu üyeleri, TBMM’de CHP, MHP ve BDP Gruplarını ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili...

Taksim Dayanışma Platformu üyeleri, TBMM’de CHP, MHP ve BDP Gruplarını ziyaret etti. CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, platform üyelerinin ziyareti sırasında Kuğulu Park’ta müdahale haberinin gelmesi üzerine, hala sorunların devam ettiğini söyledi.

Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Taksim Dayanışma Platformu üyeleri, Ankara’daki turlarına devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde TBMM’ye gelen Taksim Dayanışma Platformu üyeleri, CHP, MHP ve BDP Gruplarını ziyaret etti.

Taksim Dayanışma Platformu üyelerin kabul eden CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, ziyaret sırasında Kuğulu Parkta müdahalenin olduğu haberini aldı. Müdahaleye çok sert tepki gösteren Tarhan, hala sorunların devam ettiğini belirtti. Görüşmelerin çözüm odaklı bir noktaya gelmiş olmasından memnuniyet duyacaklarını ifade eden Tarhan, bu son olayların, demokratik tepkilerinin iktidarı belki bir sonuç noktasına getirmesinin olumlu olduğuna işaret etti.

Reklam
Reklam

Hak ve taleplerin ifade edilmesinde dayatmayı da istemediklerini kaydeden Tarhan, “Ancak bunları isterken biz dayatma da istemiyoruz. Demokrasilerde insanlara mühlet, anne babalara öğüt verilmez. ‘Şu kadar sürede şunlar yapılacak’ denilmez. Günde 6 miting yapılarak toplum kışkırtılmaz. Polis sağduyuya davet edilir. Dünyadan, Avrupa’dan gelen baskılar muhtemelen Başbakan’ı bu noktaya getirdi. Yine de bulunduğumuz nokta iyidir, doğrudur. 17 gün önce yapılması gereken buydu. ‘Geldiğimiz noktada umutlu olmak gerekiyor’ diyorsanız, buna inanmak durumundayız. Yıkarım, sökerim, ezerim, deviririm söylemlerinin bu ülkeye bir şey kazandırmayacağı bellidir. AOÇ, ODTÜ ormanları, belki yarın Belgrad ormanları için de bu dayanışma örneği gösterilebilir” dedi.

Yargı kararına uymanın yöneticilerin anayasal görevi olduğunu sözlerine ekleyen Tarhan, bunun bir lütuf olmadığını belirterek, “Başbakan ‘Doğuştan gelen haklar için zamanında referandum yapılamaz’ demişti. Bu söylemini hatırlatıyorum. Temel hak ve özgürlükler için referandum yapılabilir mi?” diye sordu.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Ankara’da ve pazar günü İstanbul’da yapacağı mitinglerin kamplaşmayı körükleyeceğini ileri süren Tarhan, Başbakan Erdoğan’ın bu konuda bir değerlendirme yapmasında fayda olacağını söyledi.

Tarhan’ın yaptığı konuşmaların ardından platform üyeleri dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmenin detayları hakkında bilgi verdi.

İlk olarak CHP grubunu ziyaret eden Taksim Dayanışma Platformu üyeleri daha sonra BDP grubunu ziyaret etti. Platform üyeleri Grup Başkanvekili İdris Baluken tarafından kabul edildi.

Taksim Dayanışma Platformu üyeleri son olarak MHP’yi ziyaret etti. Grup Başkanvekili Oktay Vural ile bir araya gelen platform üyelerinin buradaki görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz