Taksim kucaklama eyleminden renkli görüntüler

İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu'nda üniversite öğrencisi bir genç kız, ABD'de de 11 Eylül saldırıları için yapılan "Free Hug eylemini tek başına yaptı. Genç kız elinde tuttuğu dövizle hiç tanımadığı kişileri eyleme davet ederek, çevredekilerle sarılıp kucaklaştı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önünde ilginç bir eylem yapıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencisi Emine Mete, elinde tuttuğu dövizle hiç tanımadığı kişileri davet ederek sarılıp kucaklaştı. ABD'deki 11 Eylül saldırıları sonrasında bazı ülkelerde düzenlenen "Free Hug" eylemini tek başına yapmak istediğini belirten genç kız, insanların yozlaştığını iddia ederek, hiç tanımadığı insanlara sarıldığını söyledi. Elinde taşıdığı dövizdeki yazılarda, 'Free Hug'
ve 'Hiç tanımadığınız biri sizi kucaklarsa ne hissedersiniz' ifadeleri dikkat çekti. Caddeden geçen insanların şaşkın bakışları arasında eylemine devam eden genç kız, erkek ve bayanlarla sık sık sarılarak sohbet etti. Bazı erkek ve bayanların, davete rağmen çekimser kalarak sarılmaması ise renkli sahnelerin yaşanmasına neden oldu. Genç kıza sarılan bazı vatandaşlar da, etraftaki diğer vatandaşlara da sarılmayı ihmal etmedi. Birini kucaklamak için tanımanın gerek olmadığını savunan Emine Mete, "11 Eylül saldırlarının ardından insanların birbirine şüphe ile bakması üzerine böyle eylemler düzenlendi. Bugün ABD'de de yapılıyor bu eylem. Aslında benimki ABD ile ilgili bir eylem değil. Sadece insanlar arasındaki sevginin artmasını istiyorum. Sesimi duyurmak istiyorum. Beni gören tursitler ve vatandaşlar gelip sarılıyor. Bazı vatandaşlar ise çekingen davranıyor.Ne olduğunu bilmiyorlar. Ben onlara karşılıksız kucaklaşma vadediyorum. Kim olduğu, ne olduğu önemli değil sadece sarılıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Genç kızın tek kişilik 'kucaklaşma' eylemi, Galatarasay Meydanı, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda gün boyu devam etti.