Taksim Meydanı trafiğe kapatıldı

Dünya 2016’yı karşılamaya hazırlanırken, İstanbul’da ki coşkunun adresi Taksim Meydanı oldu. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı...

Yeni yıl için Taksim’de hazırlıklar tamamlandı. Polis bariyerleri alana getirildi. DHA kameraları ise Taksim’deki yeni yıl coşkusunu canlı olarak ekranlara getiriyor.

5 BİN POLİS TAKSİM'DE

Bu gece İstanbul genelinde 15 bin, Taksim çevresinde ise 5 bin polis görev yapacak.

MEYDAN TRAFİĞE KAPATILDI

Taksim Meydanı'nda yapılacak yılbaşı kutlamaları için güvenlik önlemleri başladı. Güvenlik gerekçesiyle meydan girişi saat 17.30 itibariyle araç trafiğine kapatıldı.

Taksim'de geçen yıllara oranla daha az coşkulu bir yeni yıl kutlaması mevcut.

Reklam
Reklam

TAKSİM'E EĞLENMEYE GELEN VATANDAŞLARIN KARLA İMTİHANI

Yeni yıla Taksim'de eğlenerek girmek isteyen vatandaşlar kar engeline takıldı. İstiklal Caddesi üzerinde biriken kar yüzünden vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE GEZİ PARKI KAPALI TUTULUYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim'e kurulan MOBESE Canlı Yayın TIR'ı ile yılbaşı kutlamaları kapsamında yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edilecek. Taksim Meydanı'nda alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı ise kapalı tutuluyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri yeni yıla saatler kala Taksim Meydanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı'nda Canlı MOBESE TIR'ı kuruldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi polisleri, burada Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi başta olmak üzere çevreyi kameralarla izleyerek şüpheli kişileri tespit ediyor.

POLİS EKİPLERİ 6 BİN KAMERADAN GÖRÜNTÜ İZLİYOR

Reklam
Reklam

MOBESE TIR'ında polisler tarafından belirlenen şüpheli kişiler anında Güven Timleri'ne ve asayiş ekiplerine bildiriliyor ve bu şahıslara anında müdahale ediliyor.
Polis ekipleri yaklaşık 6 bin kameradan görüntüleri izlerken, alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı da kapalı tutuluyor.

YENİ YILA İLK GİREN ÜLKELER

Türkiye 2016’ya girmeye hazırlanırken, bir çok ülke yeni yıla ’merhaba’ dedi bile.

Yeni yıla ilk giren ülkeler, Türkiye saati ile 12’de, Pasifik Okyanusundaki adalar Samoa ve Kiribati oldu. Bu adaların hemen ardından Yeni Zelanda 2016’yı karşıladı. Ülkenin başkent Wellington ve en büyük kenti Auckland da dahil bir çok şehrinde yeni yılın gelişi havai fişeklerle kutlandı. Vatandaşlar yeni yılın gelişini sokaklara çıkarak kutladı. Mekanlar dolup taştı.

Kutlamalar saatler boyunca sürdü. Pasifik Okyanusundaki adalar Samoa ve Kiribati, yeni yıla ilk giren ülke olmanın tadını çıkardı. Çılgın partiler sabaha kadar devam etti.

Avustralya'da 2016'ya Türkiye'ye göre erken giren ülkeler arasında yer aldı.

Reklam
Reklam

Dünyanın en doğusundaki ülkelerden olan Avustralya TSİ 15.00’te 2016’ya girdi. Ülkenin en büyük kenti Sydney’deki liman köprüsü, opera binası ve limandan atılan havai fişekler görsel şölene dönüştü. Kutlamalar için limandaki tekneler ışıklandırıldı, liman köprüsü de görsel efektlerle donatıldı. 7 ton ağırlığında 23 bin havai fişeğin kullanıldığı ve 12 dakika süren havai fişek gösterisi limanda toplanan 1 milyon kişi tarafından izlendi.

Sydney’deki görsel şölen için 7 milyon dolar harcanırken 1 milyar kişinin de televizyon veya internetten canlı olarak gösteriyi izlediği belirtildi.

İşte Avustralya'da o anlar...

Anahtar Kelimeler: