Taksim Meydanı'nda Gerginlik Sürüyor

Taksim Meydanı'na sabah saatlerinde giren polisin eylemcilere karşı müdahaleleri devam ediyor. Gezi Parkı'na girmeyen polis,...

Taksim Meydanı'na sabah saatlerinde giren polisin eylemcilere karşı müdahaleleri devam ediyor. Gezi Parkı'na girmeyen polis, Atatürk Anıtı ve Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) asılan döviz ve flamaları topladı. AKM'ye Atatürk posteri ve Türk Bayrağı asıldı. Meydan ve çevresinde el ele tutuşarak insan zinciri oluşturmaya çalışan gruplar meydanda bulunan polislere "polis dışarı" şeklinde slogan attı.

Tarlabaşı Bulvarı çevresindeki ara sokaklarda bulunan göstericiler ile polis arasında yer yer kovalamacalar yaşanıyor. Taksim Meydanı'na çıkan polis, meydana çıkan ara sokaklar üzerinde bulunan barikatları iş makineleri yardımıyla kaldırdı. Göstericiler barikatların kaldırılmasına tepki gösteri. Göstericiler, Divan Otel yönünden Taksim Meydanı'na doğru gelen yoldaki toprak alanda lastik yaktı. Bu bölgede toplanan göstericilere polis, biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş atarak karşılık verdi.

Reklam
Reklam

Gezi Parkı çevresinde el ele tutuşarak insan zinciri oluşturan göstericiler polise meydandan çekilmeleri yönünde çağrı yaptı. 'Polis dışarı' şeklinde atılan sloganlar üzerine Çevik Kuvvet ekipleri, daha geride bekleyen TOMA tipi araçların yanında kadar geriledi. Ancak bir süre sonra polisin üzerine yürümeye devam eden gruba polisi müdahale etti. Göstericiler alanında çevresine dağıldı. Alandaki gergin bekleyiş sürüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: