Taksim TOKİ Konutları, Satışa Sunuldu

2012 yılı Nisan ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı İdris...

2012 yılı Nisan ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından Taksim Mahallesi'nde temeli atılan TOKİ konutları satışa sunuluyor.

Erzincan Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi(TOKİ) arasında 2010 yılında imzalanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında; 2012 yılının Nisan ayında 196 adeti 130 metrekare, 190 tanesi de 106 metrekare olan daireler için 4-26 Nisan tarihleri arasında başvurular yapılacak.

Taksim Mahallesi'nde yapımı devam eden konutlar da incelemeler yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başkan Çakır, "16 ay gibi kısa zamanda muvaffakatlar alınarak, eski konutların yıkıldı. Bu süre bir rekordur. Türkiye’de bu kadar kısa sürede bu büyüklükteki bir mahallenin ve bu kadar yoğun yaşanan bir mahallenin dönüşümü gerçekleştirilmemiştir. Burası 2010 yılının 9’ncu ayında belediye ve TOKİ tarafından yapılan protokol çerçevesinde kentsel dönüşümü yapıldı. 16 ay gibi kısa zaman içerisinde öncelikle muvakkatlar alınmak sureti ile buradan eski konutlardan kurtularak, burası bir yapım sahası haline getirildi. Bu süre bir rekordur. Türkiye’de bu kadar kısa sürede bu büyüklükteki bir mahallenin ve bu kadar yoğun yaşanan bir mahallenin dönüşlümü gerçekleştirilmemiştir. Geçen yıl Mayıs ayı sonunda atılan temeli müteakiben Temmuz ayında başlatılan çalışmalar sonrasında 9 ay içerisinde Taksim Mahallesi konutları bu aşamaya gelmiş durumdadır. Bu yıl farklı bir uygulama yapılarak hem Erzincan’da sektörü rahatlatmak, hem de burayla ilgili beklentisi olan hemşehrilerimizin beklentilerini biran önce cevaplanmak üzere inşaatlar tamamlanmadan buranın halka arzı gerçekleştiriliyor. Bu konuda toki.gov.tr ve erzincan.bel.tr’de hemşehrilerimiz satışla şartları ve satışla ilgili niteliklere buradan ulaşabilirler. 386 adet konut halka arz edilecek. Bunlardan 196 tanesi 130 metrekarelik daireler iken, 190 tanesi de 106 metrekarelik daireler. Bunlardan konut edinmek isteyen hemşehrilerimiz, internet sitesinde belirtilmiş olan şartları yerine getirdikleri ve bu şartlara haiz olduklarında 2 bin liralık bir başvuru rakamı ile Halk Bankası şubelerine yapacakları başvuru ile Taksim mahallesinde yükselmekten olan bu konutlardan yararlanma hakkına sahip olacaklar." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Erzincan Taksim Mahallesi TOKİ’lerden konut almak isteyenler için 96 ile 120 ay arasında değişen taksit imkanları ile satışa sunulurken, konut fiyatlarının metre kare cinsine göre KDV hariç 92 bin ile 140 bin TL arasında olduğu açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz