Taksim'de eşcinseller yürüdü

Beyoğlu’nda bir grup eşcinsel, 'Trans Onur Yürüyüşü' adıyla eylem yaptı. Eyleme katılanlar, eşcinsellere yönelik ayrımcılığın...

Beyoğlu’nda bir grup eşcinsel, 'Trans Onur Yürüyüşü' adıyla eylem yaptı. Eyleme katılanlar, eşcinsellere yönelik ayrımcılığın ve cinayetlerin son bulması istedi.
'Trans Onur Yürüyüşü' adıyla bu yıl ikincisi düzenlenen eylem için İstanbul, İzmir ve Bursa’dan gelen bir grup eşcinsel Taksim’de bir araya geldi.
Trans ayrımcılığına ve eşcinsel cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla eylem yapan grup, 'Trans cinayetlerini durdurun' yazılı pankart açarak Tünel Meydan’a doğru yürüyüşe geçti. Grup, gökkuşağı renklerinden oluşan bayrak ve flamalar ile ‘Trans kimlikler hastalık değildir’, ‘Travestiyiz burdayız alışın gitmiyoruz’, ‘Bedenimiz bizimdir’, ‘İntersekslere uygulanan ameliyatlar durdurulsun’ yazılı dövizler taşıdı.
Sloganlar eşliğinde Tünel Meydan’a kadar yürüyen grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz