Taksim'de eylem hazırlığı! Polis alarmda

DTP'nin Taksim'de oturma eylemi çağrısı, polisi alarma geçirdi. Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, adeta çevrede kuş uçurtmuyor.

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin Diyarbakır'da düzenlediği oturma eyleminin bir benzerini Taksim'de yapacağını duyurması, emniyet güçlerini harekete geçirdi. İstanbul Valisi Muammer Güler, dün yaptığı açıklamada eylemin kanunsuz olacağını belirtirken, bugün de Taksim Meydanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri Dolapdere ve Taksim Meydanı'nda adeta kuş uçurtmazken, çevik kuvvet panzerleri ve özel harekat ekipleri de bölgede hazır bekletildi. Ayrıca çıkabilecek olaylara karşı itfaiye ve ambulans da Taksim Meydanı'na konuşlandı.

Reklam
Reklam

'DTP'ye Taksim'de oturma izni yok'
DTP'nin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının, Taksim'de yapmayı planladığı oturma eylemiyle ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Muammer Güler, bu eyleme izin verilmeyeceğini söyledi.

İsim vermeden DTP'ye seslenen Güler, planlanan eylemlerin kimseye faydasının olmayacağını ve eylemlerle alakalı tüm tedbirlerin alındığını kaydetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan asayiş toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Vali Güler, DTP'nin ve bazı örgütlerin Taksim'de kanunsuz eylem için halka teşvikte bulunduğunu hatırlattı. Vali Güler, DTP'ye yapılacak toplantının kanunsuz olacağını ve haklarında kanunsuz eyleme teşvik ettikleri için yasal işlem yapılacağının tebliğ edildiğini belirtti. Vali Güler, vatandaşlardan yapılan eylem çağrılarına rağbet etmemelerini istedi. Güler, bu girişimlerin kitleleri güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirmek, devleti zora sokma ve halkı huzursuz etmeye yönelik bir arayış olduğunu aktardı.

Reklam
Reklam

Konuşmasında İstanbul'da yaşanılan kundaklama eylemlerine de değinen Vali Güler, 20 günde 100'e yakın kişinin bu eylemlerden dolayı gözaltına alındığını, bu kişilerden 40'ının tutuklandığını dile getirdi. Bir siyasi parti yöneticilerinin molotofkokteyli eğitimini bizzat yaptırdıklarının belirlendiğini kaydeden Güler, "Bu parti yöneticileriyle ilgili araştırmamız geniş bir şekilde sürdürülmektedir." dedi.

İHA