Taksim'de F tipi eylemi

İSTANBUL(ANKA) – Tutuklu yakınları, F tipi cezaevlerinde yaşanan tecrite karşı elde edilen ve mahkumların haftada 10 saat bir araya gelme, ziyaretler ve sosyal aktiviteler gibi haklarının cezaevi yönetimleri tarafından yeniden engellendiğini öne sürdü.

Tutuklu Yakınları Birliği (TUYAB) üyesi yaklaşık 20 kişilik bir grup, Taksim Meydanı'nda F tipi cezaevlerini protesto etti. "Tecrit Kaldırılsın Talepler Kabul Edilsin" ve "Sürgünlere Hayır Tutsaklara Özgürlük" şeklinde sloganlar atan grup, üzerinde "Hapishanelerdeki İnsanlık Dışı Uygulamalara Son" yazılı bir pankart açtı.

Reklam
Reklam

Grup adına yapılan basın açıklamasında, F tipi cezaevlerinde yaşanan tecrite ilişkin elde edilen ve mahkumların 10 saat bir araya gelme, ziyaretler ve sosyal aktiviteler gibi haklarının cezaevi yönetimleri tarafından yeniden engellendiği belirtildi. Mahkumların yasalarca güvence altına alınan en temel insani haklarının dahi

kullanılamadığına dikkat çekilen açıklamada, "Biz tutsak aileleri olarak bu tecrit zulmüne dur diyoruz. Bir an önce keyfi disiplin cezaları geri alınmalıdır" denildi.(ANKA)