Taksim'de geniş güvenlik önlemleri alındı

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlanacağı, Taksim Meydanı ile meydana çıkan yollarda güvenlik önlemleri artırıldı.

Sadece İstanbul polisi değil, çevre illerden de yapılan polis takviyesi ile Taksim Meydanı ve çevresinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Meydana çıkan yollar araç trafiğine kapatılırken, Kabataş-Taksim füniküleri ile Taksim Metrosu kutlamalar sırasında hizmet vermeyecek.

Çevredeki yüksek binalara yerleştirilen polisler de, dikkatle meydanı izliyor. Taksim Meydanı'na girişler, güvenlik güçleri tarafından oluşturulan arama noktalarından geçirilerek yapılıyor.

1 Mayıs kutlamaları için 3 farklı noktadan harekete geçen kortejler Taksim Meydanı'na girecek. Şişli'den DİSK'in, Tarlabaşı yönünden ise KESK'in önderliğindeki sendikalar, çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi partiler yürüyor. Üçüncü kol olan Beşiktaş Meydanı'nda da büyük bir kalabalık toplandı. Sendikalar, halk evleri, kolektif dayanışma, kadın grupları, renkli afişleriyle burada yer alıyor. Barboros Bulvarı'ndan deniz yoluyla Üsküdar'dan gelen gruplar da Beşiktaş Meydanında toplanmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

Taksim Meydanı'na gelecek grupları, Cumhuriyet Anıtı'nın önüne "1 Mayıs 77 Suçluları Yargılansın" yazılı dev afiş karşılayacak. Anıtın çevresi ise bariyerlerle kapatılırken, bariyerlere "Dayanışma, Eşitlik, Demokrasi, Kardeşlik, Özgürlük" yazılı uzun bir afiş asıldı.

Basın mensuplarının da kutlamalara ilgisi yoğun, medyanda çok sayıda canlı yayın aracı bulunuyor.

Öte yandan, kendilerini "Anti Kapitalist Müslüman Gençler" olarak adlandıran bir grup da Fatih Camii'nde bir araya geldi. "Kapitalizmle Mücadele Korteji" adıyla kortej oluşturan grup, burada iş kazalarında hayatını kaybeden işçiler için gıyabında cenaze namazı kıldıktan sonra, Taksim'e yürüyüşe geçti. Gruba Yazar İhsan Eliaçık öncülük ederken, Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu da grupta bulunuyor.

ANKA

Anahtar Kelimeler: