Taksim’de Lgbtt 4. Trans Onur Yürüyüşü

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve Transseksüel (LGBTT) Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 4. Trans Onur Yürüyüşü...

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve Transseksüel (LGBTT) Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 4. Trans Onur Yürüyüşü kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da grubun yürüyüşüne katılarak destek verdi.

LGBTT üyeleri, 4. Trans Onur Yürüyüşü’nü Taksim Meydan’dan başlayarak Tünel’e yürüyerek gerçekleştirdi. İstanbul LGBTT, Sivil Toplum Girişimi, Kadın Kapısı, Lambdaistanbul, Ankara Pembe Hayat, LGBTT Derneği, İzmir Üçgen LGBTT Derneği, SPOD ve Diyarbakır Hebun gibi kuruluşların katılımıyla bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişilik grup, Taksim Meydan’ında toplandı. Ardından grup üyeleri, LGBTT bayrağını açarak hep birlikte yürüyüşe geçti. İstiklal Caddesinden hareketle sloganlar atan grubun yürüyüşü Taksim Meydanı’nda son buldu.

Reklam
Reklam

Katılımcılar adına basın açıklaması yapan bir grup üyesi, “Bugün her sene olduğu gibi zulme ve baskıya karşı tek ses ve renk olmak için buradayız bir aradayız. Yalnızca son bir sene içinde 18 trans birey nefret cinayetine kurban gittiği için buradayız. Eşcinseller ve transseksüeller aileleri tarafından kaçırılıp kaybedildiği için buradayız. Başta Meclis Sitesi ve Bayram Sokak olmak üzere trans kadınların evleri mühürlendiği için buradayız” dedi.

İktidar sahiplerine seslenen grup üyesi, “Mahalle baskısı, ırkçılık, cinsiyetçilik gibi her türden ayrımcı, faşizan ideolojiye yoğurduğunuz toplum, gezi direnişiyle bu kirli oyununuzu bozdu. Bir ay boyunca dünyaya kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini verdi. Üzgünüz, özgürlüğün tadını aldık. Umudumuzdan vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

LGBTT yürüyüşüne CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Galatasaray Lisesi önüne kadar destek verdi.

Grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: