Taksim'de "nato Ve Patrıot" Protestosu

Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup, NATO’yu protesto ederek, Patriotlar’ın sökülmesini istedi.Emperyalizme ve NATO’ya Karşı Eylem...

Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup, NATO’yu protesto ederek, Patriotlar’ın sökülmesini istedi.

Emperyalizme ve NATO’ya Karşı Eylem Birliği üyesi yaklaşık 300 kişi, NATO’yu protesto etmek için Taksim Meydan’ında bir araya geldi. Grup, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak Alman Konsolosluğu’na yürüdü. Burada “Üstler kapatılsın, Patriotlar sökülsün”, “ Onlar bir zorbalıkla ve saldırıyla karşılaştıklarında karşılaşıp yek vücut olurlar” yazılı pankartlar açan grup, "NATO’ya hayır", "Şehir şehir direneceğiz, adım adım kazanacağız", "Emperyalist ve NATO’lara karşı birleşeceğiz" sloganları attı.

Reklam
Reklam

Grup adına açıklama yapan Ülkü Gündoğdu, “Emperyalizm ve ölüm makinesi NATO bütün dünyada olduğu gibi bölgemizde de yıllardır milyonlarca insanı kanlı ateşe boğarak sömürü, gasp, yağma ve talanını sürdürmektedir. Bu emperyalist saldırganlık yeni tezgahlarla yine kapımızda. Önce füze kalkanını Malatya Kürecik’e yerleştirdiler. Sonra İzmir’de bölgemizdeki savaşı koordine edecek NATO Ana Karargahı’nı kurdular” dedi.

Patriotlar’ın gitmesi için her şeyi yapacaklarını söyleyen Gündoğdu, “Başbakan Tayyip Erdoğan ifadesi ile NATO toprakları ile tanımlanan ülkemize Patriot füzeleri getirildi. Antep, Maraş ve Hatay’a Patriotlar’ı yerleştirdiler. Bunlarla beraber var olanlarının yanına yeni ABD’li Alman ve Hollanda askerleri de gelmiş oldu. Bu Patriotlar, emperyalistlerin Suriye ve İran’ı işgal planlarında Türkiye’nin de yer alması ve emperyalizmin ileri karakolu Siyonist İsrail’in korunmasına yöneliktir” diye konuştu.

Grubun eylemi sırasında çevik kuvvet ekipleri, Almanya Konsolosluğu önünde ve çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Açıklama yapan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: