Taksim’de Organik Adana Karpuz Tanıtımı

Taksim’de “Adana yerel karpuzu yetiştiriciliğinin tanıtım projesi” kapsamında organik karpuz tanıtımı yapıldı. Organik Adana karpuzunu...

Taksim’de “Adana yerel karpuzu yetiştiriciliğinin tanıtım projesi” kapsamında organik karpuz tanıtımı yapıldı. Organik Adana karpuzunu turistler de tattı.

Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından gerçekleştirilen tanıtım projesi kapsamında Taksim Meydanı’na bir kamyon dolusu karpuz getirildi. Meydana kurulan stantta kesilen karpuzlar vatandaşlara dağıtıldı. Karpuz dağıtıldığını gören vatandaşlar, karpuz almak için sıraya girdi. Organik ürünlere özlem duyduklarını belirten vatandaşlar, tüm ürünlerin organik hale getirilmesini istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Organik karpuz tanıtımını yaptıklarını söyleyen Adana İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Birsen Ergün, “Adana karpuzunun ikinci mahsulü ekilmiş ve tanıtımı yapılmıştır. Karpuz ekimi Haziran ve Temmuz aylarında yapılıyor. Özellikle organik karpuz Adana Karaisalı’da Çakallı Köyü ve civar köylerde yaşayan çiftçi ailelere ikinci hasat olarak yetiştirilmiştir. Adana yerel karpuzu yetiştiriciliği köklü bir geçmişin ürünüdür. Fakat yöresel ve kültürel bir değer niteliği taşıyan Adana yerel karpuzunun yetiştiriciliği yaşanılan tarihsel süreç içinde ekonomik kaygılar nedeniyle zamanla unutulmaya ve yok olmaya başlamıştır. Tüketicilerin özlediği organik damak tadına kavuşmaları için çalışmalar yapılmış ve tanıtımı sağlanmaktadır. Karpuzun özellikle çekirdekleri daha çok ilgi görmüştür.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: