Taksim’de patlamadan acı kare

İstiklal Caddesi'nde düzenlenen canlı bomba saldırısında, olay yerindeki bir bebek arabası yürek burktu

Taksim İstiklal Caddesi’nde canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre biri canlı bomba beş kişi hayatını kaybetti.

Olay yerinden kameralara yansıyan bir kare ise yürekleri burktu. Fotoğraftaki bebek arabasının patlamada yaralanan 2,5 yaşındaki Nisa'ya ait olduğu belirlendi. Minik kız ameliyata alındı. Durumu ağır.

Nişantaşı'nda şüpheli bir şahıs gözaltında

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından polis ekipleri İstanbul'da güvenlik önlemlerini artırdı. Güvenlik önlemleri kapsamında polis ekipleri Nişantaşı'nda uygulama yaptı.

Reklam
Reklam

Bu sırada uygulama yapan polisi cep telefonuyla görüntülemeye çalışan bir şahıs, gözaltına alındı. Polis gözaltına aldığı şüphelinin kollarına kelepçe takarak ifadesini almak üzere emniyete götürdü. Öte yandan, polis helikopteri de havadan güvenlik önlemi aldı. Öte yandan sosyal medyada Nişantaşı ve Kadıköy'de de bir patlama olduğu yönünde asılsız iddialar yayıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin de vatandaşlardan bu iddialara rağbet etmemelerini istedi.


Uygulama yapan polisi cep telefonuyla görüntülemeye çalışan bir vatandaş, bu kare sonrası gözaltına alındı.

Taksim'de '2. canlı bomba benim' diye bağırdı, gözaltına alındı

Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi üzerinde yaşanan canlı bomba saldırısı sonrası incelemeler sürerken, cep telefonu ile konuştuğu sırada bir şahsın bağırarak, “2. canlı bomba benim” demesi paniğe neden oldu. Şahsın telefon konuşmalarını duyan çevredeki esnaf, vakit kaybetmeden durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, şahsı durdurarak üzerinde ve el çantasında arama yaptı.

Reklam
Reklam

Yapılan arama sonrasında şahısta herhangi bir bulguya rastlanılmazken, şahıs ailevi sorunları olduğunu ileri sürdü. Çevredeki vatandaşlar ise şahsa tepki gösterdi. İncelemelerin ardından şahıs polis tarafından gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

(İHA)

İŞTE PATLAMA ANI

Anahtar Kelimeler: