Taksim'de, 'şemsiyeli' kentsel dönüşüm protestosu

Taksim'de gerçekleşen eylemde kentsel dönüşüm projeleri protesto edildi. Pankart açan ve slogan atan grup üzerlerinde...

Taksim'de gerçekleşen eylemde kentsel dönüşüm projeleri protesto edildi. Pankart açan ve slogan atan grup üzerlerinde bazı dövizler bulunan şeffaf şemsiyeler taşıdı.

İstanbul'un çeşitli mahallelerinden örgütlenerek Taksim Gezi Parkı'nda toplanan bazı platform üyeleri, ellerinde 'Evime, yaşam alanıma dokunma', 'Tapularımı istiyorum' yazılı pankartlar taşıdı. 'Barınma hakkımız engellenemez' diye slogan atan eylemciler, protesto gösterisi sırasında ellerinde şeffaf şemsiye taşıdı. Grubun eylemine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de destek verdi. Uzun yıllar kentsel dönüşüme karşı mücadele ettiklerini belirten Tekin, "Toplamda 167 tane dava açtım. İstanbul'un ana merkezindeyiz. Yeşili olmayan, meydanları olmayan bir kent haline geldi. Bütün komşu ülkelerimize bakalım. Soyvetler bu konuda çok duyarlı. Her kentin önemli meydanları vardır. Meydanlar insanların kendini özgürce ifade edebildiği alanlardır. Buradaki arkadaşlarımızın önemli bir kısmı yargılanıyor. Dünyanın hiçbir yerinde daha iyi bir çevre istediği için kimse yargılanmaz. Türkiye'de bundan dolayı bin 26 kişi yargılanıyor. Beton yığınları arasında insanların yaşamı mümkün olabilir mi? Önümüzdeki dönemde bu kentsel dönüşüm ile ilgili depremi vesile ederek şimdi yeni bir yapılanma İstanbul'a yeni bir yoğunluk geliyor. Yeterince zaten beton yığınları içindeyiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

2B yasa tasarısını da değerlendiren Tekin, "2B ile ilgili bizim tavrımız açık ve net. İnsanlar uzun süredir orada yaşıyor. Bu ülkenin toprakları bu ülkenin insanlarına aitse onlara verilmeli. Bedelleri çok ağır olmamak koşuluyla verilmeli. Bizim projemizde orman köylülerine bedelsiz verilmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Grup eylemin ardından olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz