Taksim'i Yayalaştırma Projesi'ne Protesto

Taksim Dayanışma Grubu, Taksim’i Yayalaştırma Projesi’ni müzik eşliğinde protesto etti. Eyleme CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu...

Taksim Dayanışma Grubu, Taksim’i Yayalaştırma Projesi’ni müzik eşliğinde protesto etti. Eyleme CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Süleyman Çelebi de destek verdi.

Taksim Meydanı’nda toplanan grup üyeleri, Taksim Kışlası’nın yeniden yapılandırması ile Taksim meydanının yayalaştırma projelerini protesto etti. Grup, söz konusu projelerin durdurulmasını istedi. Yapılan eyleme aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi’nin de bulunduğu milletvekilleri ve oda yöneticileri de eyleme destek verdi.

Reklam
Reklam

Grup adına açıklama yapan Canan Sözenler, “Taksim’i, yayalaştırma projesi tüm itirazlara ve uyarılara rağmen son aşamasına geldi. Taksim Meydanı’nı ve Gezi Parkı’nı betonlaştırmayı ve insansızlaştırmayı hedefleyen bu proje tepkilere rağmen halen uygulamadan çekilmemiştir. İstanbul’un kentsel kimliğinde ve kentlilerin benliğinde önemli bir yeri olan Taksim Meydanı ve Gezi Parkı kentin önemli kamusal alanlarıdır. Taksim bayramlarımızın, tepkilerimizin, hak taleplerimizin dillendirildiği meydanımızdır. Bizde Taksim Dayanışması olarak bir araya geliyoruz. Kamuoyuna seslenerek Taksim Meydanı’nın sahiplenmesini istiyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından müzik eşliğinde protestoyu sürdüren grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: