Taksitle Eşek Alan Vatandaşın İmdadına Kaymakam Yetişti

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe köyünde aldığı eşeğin taksitlerini ödeyemeyen Celal Dinler'in yardımına İlçe Kaymakamı...

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Gürmeşe köyünde aldığı eşeğin taksitlerini ödeyemeyen Celal Dinler'in yardımına İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık yetişti.

7 çocuk babası Celal Dinler, köydeki içme suyunun sağlıksız olmasından dolayı 3 kilometre uzaklıkta olan dereden çocuklarının su taşırken sıkıntı yaşamamaları için taksitle bir eşek satın alarak evinin içme suyu ihtiyacını gidermeye başladı. Köyde çobanlık yaparak geçimini sağlayan Celal Dinler, eşeğin taksitlerini zamanında ödeyemeyince zor duruma düşmüştü. Kızıltepe İlçe Kaymamı Erkaya Yırık, Celal Dinler'i makamında kabul ederek bin 500 lira yardımda bulundu. Kaymakam Yırık, "Kızıltepe Gürmeşe köyünde ikamet eden Celal Dinler taksitle eşek almıştı. Çalışma arzusu olan ama maddi imkansızlık dolayısıyla bir takım ihtiyaçlarını karşılamayan vatandaşlarımızın devlet dün olduğu gibi bugün de yanındadır. Biz kendisine bu ihtiyaçlarını karşılaması için almış olduğu hayvanın taksidini ödesin, borcu da kalmasın ve okula giden çocukların da okul ihtiyaçlarını bir nebze karşılasın, evdeki bir takım eksiklerini gidersin düşüncesiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan bin 500 lira yardımda bulunduk" dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakamlık çıkışında basın mensuplarına konuşan Celal Dinler ise, "Taksitle eşek almıştım, taksitlerini ödeyemiyordum. Bugün Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, beni makamına çağırarak bin 500 lira yardımda bulunda. Allah razı olsun, kaymakama teşekkür ediyorum. Son anda imdadıma yetişti" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: