Taksiyle taşınan cenaze meclis gündeminde

DSP, grizu patlamasında hayatını kaybeden maden mühendisinin cenazesinin taksiyle taşınmasını meclis gündemine taşıdı.

ANKARA (ANKA) - DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Balıkesir’in Dursunbey ilçesindeki maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında ölen maden mühendisi 33 yaşındaki Özgür Seçkin’in cenazesinin, memleketi Denizli’nin Serinhisar İlçesi’ne station model taksinin bagajında getirilmesini, meclis gündemine taşıdı.

Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Seçkin’in cenazesinin, memleketine taksinin bagajında getirilmesinin ailesini ve yöre halkını derinden üzdüğünü ifade etti. Erçelebi, Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

Reklam
Reklam

“Cenazelerimiz ve şehit cenazelerimiz toplumumuzda oldukça kutsal değer olarak görülürken, maden şehidimizin bir taksi bagajında götürülmek zorunda bırakılması sizce ne kadar doğrudur?

Yetkililer cenaze sahibi aileye neden sahip çıkmamıştır?

Bu olaydan sonra bölgeye cenazeleri ve yaralıları taşımak için cankurtan ve cenaze araçlarının gönderilmeme sebepleri nelerdir?

Devletimizin Balıkesir’de bu cenazeleri taşıyacak cankurtan ve cenaze araçları yok mudur?

Maden Şehidimiz Özgür Seçkin’in taksi ile taşınmasından dolayı sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?”