Talabani'den futbolcularına diplomatik pasaport

BAĞDAT(ANKA)-Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Asya Kupası'nı kazanan Irak A Milli Futbol Takımı oyuncularının tamamına diplomatik pasaport vereceğini açıkladı.

Celal Talabani'ye bağlı Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin internet sitesine göre, Irak Devlet Başkanı Talabani, Iraklı futbolculara diplomatik pasaport sözü verdi.
Asya Kupası finalinde Suudi Arabistan'ı 1-0 yenerek Asya Şampiyonu olan Irak Milli Futbol Takımı oyuncuları, ülkelerine dönüşte kalabalık bir taraftar grubu karşıladı.
Futbolcuları, Irak Başbakan'ı Nuri el Maliki Yeşil Bölge'de kalacakları otelin önünde karşılarken, Irak Devlet Başkanı Talabani de daha sonra Maliki'nin evinde Iraklı futbolcularla bir araya geldi.

Reklam
Reklam

Talabani, bu sırada Asya şampiyonu olan takımın bütün oyuncularına 10 bin dolar prim ve diplomatik pasaport verileceğini açıkladı.

Öte yandan Irak milli takımının 22 oyuncusundan 7'sinin ülkelerine dönmediği bildirildi. Gelmeyen oyuncuların başka ülke takımlarıyla transfer görüşmeleri yaptıkları öne sürüldü.