Talas Belediyesi, Türk Dünyasını Nevruz’da Buluşturdu

Türk akraba ve soydaş topluluklar, Kayseri Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen programda Kayserililere unutulmayacak bir...

Türk akraba ve soydaş topluluklar, Kayseri Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen programda Kayserililere unutulmayacak bir Nevruz Bayramı yaşattı. Kırgızistan'dan Azerbaycan'a, Doğu Türkistan'dan Dağıstan'a kadar 10 Türki cumhuriyetten 80 sanatçının gösterileri, izleyenleri büyüledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki programa, Vali Şerif Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yöresel halk oyunları ve şarkıların seslendirildiği programı izleyenler hem coştu hem de eğlendi. İzleyenler, her ülkenin sanatçılarına eşlik ederken, programın sonunda Doğu Türkistanlı küçük kızların Türk bayrağı ve Doğu Türkistan bayrağı açmaları büyük alkış topladı.

Reklam
Reklam

Aynı dili, dini, ırkı paylaşan insanlarla birlikte Nevruz'u kutladıklarını belirten Vali Şerif Yılmaz, "Yüzyıllarca ayrı coğrafyalarda yaşadığımız ama gönül birlikteliği olduğumuz insanlarla bugün nevruzu kutluyoruz. Türk dünyasının bayramını kutluyoruz. Ben TÜRKSOY'a, Talas Belediyemize, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir kültürel hizmetlerin, bu coğrafyada yaşayan insanların bir araya gelmesine vesile oluyor. Aynı kültürü, aynı coğrafyayı paylaştığımızı tekrar hatırlattı. Bunu gelecek kuşaklara aktarma adına çok önemli diye düşünüyorum." dedi.

TDBB Başkan Yardımcısı ve Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, nevruzu kardeşlerin buluşması olarak yorumlayarak, "Nevruz Bayramı, Türk dünyasının, gönül coğrafyamızın bayramı. Dolayısıyla bu bayramı kardeşlerimizle beraber kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk dünyasında son 10 yılda çok önemli gelişmeler yaşanmaya başladı. Bütün bunlar yıllar yılı arzuladığımız, içimizdeki burukluğun bir türlü gerçekleşemeyen duygularıydı. Ama hamd olsun bugün büyük gelişmeler var." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Yıldırım, dünyanın her yerinde nevruzun kutlandığını ifade ederek, "TDBB ve yerel yönetimler olarak bu çalışmaları yürütüyoruz. Kültürel bu tür çalışmalar soydaş ülkelerin kaynaşması açısından çok önemli. Birbirimizin kültürünü daha yakından tanımalıyız. Kültürlerimize sahip çıkmalıyız." şeklinde konuştu.

Bu gecede önemli mesajlar verildiğini kaydeden Başkan Yıldırım, "Bugün nevruzun birilerinin tekelinde olmadığını, doğru şekilde algının ve kutlamanın olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Nevruz, Türk coğrafyasının, insanlığın bayramıdır. Bu nedenle nevruzu doğru anlayıp doğru yaşatmalıyız." ifadesini kullandı.

TÜRKSOY Temsilcisi Askar Turganbayev ise "Amacımız Türk dünyasının kültürünü tanıtmak. Türkleri birbirleriyle kaynaştırmak. Nevruz'un bütün Türklerin ortak bir bayramı olduğunu bildirmek." dedi.

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı da "Türk dünyası Türkiye'nin de üyesi bulunduğu büyük bir dünya. Bu dünya 1990 yılından sonra artık dünyadaki yerini almıştır. Bunu sağır sultan duymuştur. İşte bugün Talas Belediyemizin öncülüğünde Kayseri'de Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı kutluyoruz. Bu bayramdaki heyecan, güzellikler bizim gelecek aydınlık günlerimizin işaretedir." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Program konuk sanatçılara çiçekler verilmesi ve toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz