Talas Belediyesi'nden Kuruköprü Mahallesine Büyük Yatırım

Talas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni bağlanan yukarı mahallelerden Kuruköprü'ye 12 bin metre kilitli parke, 2 bin metre bordür

Talas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni bağlanan yukarı mahallelerden Kuruköprü'ye 12 bin metre kilitli parke, 2 bin metre bordür ve 4 bin metre Arnavut kaldırımı döşedi.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, 2009 yılında Talas-a bağlanan Kuruköprü, Başakpınar, Zincidere, Reşadiye, Kepez ve Çatakdere gibi yerleşim yerlerine her alanda hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Başkan Yıldırım, Kuruköprü mahallesine 12 bin metre kilitli parke çalışması yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Yeni bağlanan mahallelerimize Talas'ın içinde ne hizmet varsa götürmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Kuruköprü'de başladığımız çalışmalarla asfalt makinesi giremeyecek dar sokaklara bölgenin yapısına uygun Arnavut kaldırımı ve kilitli parke döşeyerek hem modern hem de tarihi bir görünüme kavuşturuyoruz. Aslında çalıştığımız bu sokaklar kanalizasyon ve alt yapısı tamamlanan Kuruköprü'de asfalttan daha uzun ömürlü ve kullanışlı bir hizmet olarak gerçekleşiyor. Alt yapı çalışmaları kapsamında 4 bin metre Arnavut kaldırımı yapılarak tamiri de tamamlanıyor. Bu çalışmalarla birlikte Romalılar döneminden kalan su köprüsüyle Kuruköprü mahallemiz, aslına uygun tarihi dokusuna dönüyor. Şimdiye kadar 7 bin metre kilitli parke yapımı gerçekleştirdik. 3 bin 500 metrenin yapımı ise devam ediyor. Ayrıca 2 bin metre bordür yapımının büyük bir kısmı da ta tamamlandı. Bunların yanı sıra Kuruköprü-müzün kayabaşı mevkiine de asfaltlama için altyapı hazırlık çalışması devam etmektedir."

Muhabir: Doğan Koca

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: