Talas’a 1,5 Milyonluk Yeni Asfalt Planti

Talas Belediyesi, son teknoloji ürünü olan ve yaklaşık 1 buçuk milyon TL’ye mal olan, yıllık...

Talas Belediyesi, son teknoloji ürünü olan ve yaklaşık 1 buçuk milyon TL’ye mal olan, yıllık kapasitesi yarım milyon tonluk yeni asfalt üretim planti kuruyor. Yeni tesis eski asfalt üretim tesisinin 24 saatteki üretimini 2 saatte gerçekleştirecek.

Kayseri - Malatya karayolunun Başakpınar ile Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi arasında kalan ve yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda kurulmaya başlanılan asfalt üretim tesisini yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, plantle ilgili açıklamalarda bulundu. Asfalt plantinin son teknoloji ürünü olduğunu belirten Başkan Yıldırım, yıllık üretim kapasitesinin yarım milyon ton asfalt olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Şehrimize yeni teknoloji ile hizmet etmekten mutluyuz. Şehirler gelişirken ilk ihtiyaç şüphesiz altyapı hizmeti olan yollardır. Biz asfalt ihtiyacını hücrelerine kadar yaşayan şehiriz. Çünkü 8 yıl önce 30 bin nüfustan bugün 110 bin nüfusa ulaştık. Verilen inşaat ruhsatları tamamlandığında bu sayı 130 bin oluyor. Yani 10 yılda ortalama nüfus 100 bin arttı. Bu, yollar kaldırımlar, sosyal donatılar 4’e katlanıyor demektir. Yılda ortalama 60 bin ton asfalt üretiyoruz. Kişi başı ortalama yarım ton asfalt döküyoruz. Bu rakam bizim için korkunç bir rakam. Şimdi yeni yapılan plantimizin 2 saatlik üretim kapasitesi, mevcut tesisin 24 saatlik üretimine denk. Yıllık toplam üretim kapasitesi yarım milyon ton. Bu da Talas’ın 50 yılına rahatlıkla yetecek bir kapasitedir. Her türlü sistem elektronik ve tesis Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu dahi istemeyecek kadar çevreci ve doğalgazla çalışıyor. Ülkemizdeki son teknoloji kuruluyor. Çevreye asla zarar vermeyen, isi, pası, dumanı olmayan, bir tesis oluyor. Gelişen Talas’ı son teknolojiyle donatmamız gerekiyordu bunu da tesis için 1,5 milyon TL vererek yapıyoruz. Son 5 yılda bu anlamda çok önemli yatırımlar yaptık. En son sistem finişher, silindir, greyder mevcut.”

Reklam
Reklam

Başkan Yıldırım, tesisin biran önce kurularak en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz