"talasemiye Dur De" Projesi

Talasemi (Akdeniz anemisi), orak hücre anemisi hastalığının önlenebilmesine yönelik, bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturulması amacıyla çalışma...

Talasemi (Akdeniz anemisi), orak hücre anemisi hastalığının önlenebilmesine yönelik, bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturulması amacıyla çalışma başlatıldı.

Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği’nin liderliğini üstlendiği çalışmalar, dernek başkanı Şahin Özbingül ile Op. Dr. Emin Zümrütdal koordinatörlüğünde yürütülüyor.

Çalışmalar, Kan Hastalıkları Koruma Tedavi ve Dayanışma Derneği’nın liderliğinde, Çevre Eğitim Kültür Sağlık ve Yardımlaşma Derneği (ÇEKSAY), Ev Kadınları Dayanışma Derneği (EVKAD), Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS), Adana Kız Lisesi Mezunları Derneği, Adana Baraj Lisesi Mezunları Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi, Adana Balkan Boşnak Türkleri Dostluk ve Kültür Derneği’nin katkılarıyla hayata geçiriliyor. Söz konusu çalışmalar “Talasemiye dur de" başlığıyla ortak sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiriliyor.

Reklam
Reklam

Planlanan işlerin başında, toplum bilincinin Talasemi hastalığı konusunda arttırılması geliyor. Bununla ilgili, Çukurova’nın çeşitli yerlerinde sergi açılması ve konferanslar verilmesi planlanıyor. Ayrıca hastalıkla ilgili bilgilerin bulunduğu broşür ve afişlerle bilgilendirme yapılacak. Ayrıca konusunda uzman kişiler ve toplum gönüllüleri halkı bilinçlendirecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: