"Talasemiyle Mücadelede Halk Elele" Projesi

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu, "Talasemiyle Mücadelede Halk Elele’" projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu, "Talasemiyle Mücadelede Halk Elele’" projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Kerimoğlu, bir restaurantta gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin amacının, talasemi ve orak hücre anemi hastalıklarını halka tanıtmak, il genelinde hasta bebek doğumunu önlemek ve kontrol altına almakla farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Kişilerin taşıyıcı olup, olmadığı konusunda onlarda merak uyandırarak evlenmeden önce ilgili sağlık kuruluşlarında tetkik yaptırmalarını sağlamayı amaçladıklarını da belirten Kerimoğlu, "Projenin tanıtılmasıyla, toplumumuzun talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları konusunda bilinç düzeylerini yükseltmekle, nasıl bir eş seçimi yapmaları konusunda fikir sahibi olmaları kişilerin düşüncelerinde olumlu etki yapacaktır. Bu hasta bebek sahibi olma riskini sıfıra getirecek, kişiler hastalıklar hakkında kolay, ulaşılabilir, güvenilir ve doğru bilgiler alacaklar" diye konuştu. Dernek olarak yürütülen proje kapsamında kamu, kurum ve kuruluşlarına destek olmak ve bu hastalıkların ne denli önemli olduğunu topluma anlatmak istediklerini vurgulayan Kerimoğlu, 21 Ekim tarihinde başlayacak ve yaklaşık 33 gün sürecek projeye tüm vatandaşların destek vermesini beklediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: