Talas'ın Tarihi Dokusu Gelinlik Giydi

KAYSERİ (AA) - Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Kayseri’nin tarihi dokusu ile bilinenTalas’ı beyaz gelinlik gibi süsledi. 

KAYSERİ - Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Kayseri’nin tarihi dokusu ile bilinenTalas’ı beyaz gelinlik gibi süsledi. Etkisini giderek artıran yağışlı hava nedeniyle, Talas’ın yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santime yükselirken, ilçe merkezindeki tarihi dokular ise beyaz örtüyle kaplandı. 100 yıl öncesinin Osmanlı sokağına dönüştürülme çalışmalarında sona gelinen tarihi Ali Saip Paşa Sokağı ile Yaman Dede Camii, Yaman Dede Kültür ve Sanat Merkezi ve Okutan Konağı gibi tarihi yapılar, yağan karla birlikte beyaza büründü. Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Talas'ın kış manzarasının da ayrı güzel olduğunu söyledi. Yıldırım, 23 araç ve 138 personelle 3 vardiya halinde yapılan karla mücadele çalışmalarının yanında, tarihi doku ve beyaz örtüyle ortaya çıkan eşsiz manzaranın vatandaşların büyük beğenisini topladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz