Talas'ta Eski Ramazanlar Yeniden Yaşanıyor

KAYSERİ (AA) - Talas'ta tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'nın restore edilip turizme açılması bu yıl ramazan ayına da ayrı bir coşku kattı.

Talas'ta tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'nın restore edilip turizme açılması bu yıl ramazan ayına da ayrı bir coşku kattı. Ramazan boyunca her akşam sokakta yapılan gösterilerle vatandaşlar, eski ramazanları yeniden yaşıyor. Gece ışıklarıyla nostaljik hale gelen sokak, iftarın ardından vatandaşların akınına uğruyor. Karagöz, ortaoyunu, ilahiler ve sema gösterilerinin yer aldığı sokakta, vatandaşlar geleneksel ramazan şerbetiyle serinleme imkanı buluyor. Tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki şenliklerle ilgili bilgi veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ramazan coşkusunu her şekliyle yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Palancıoğlu, "Maskot, bando takımı, sema gibi birçok değişik etkinliklerle gündüz uzun süre oruçlu olan vatandaşlarımızın akşam neşeli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. Tüm Kayserilileri Talas'a bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: