Talas’ta tarih ile fotoğraf buluştu

Avukat Feride Hande Batmaz (28) ile eczacı Ümran Tunaoğlu (47) "Talas'ta Med-Cezir" başlıklı fotoğraf sergisi...

Avukat Feride Hande Batmaz (28) ile eczacı Ümran Tunaoğlu (47) "Talas'ta Med-Cezir" başlıklı fotoğraf sergisi açtı.
Talas Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı serginin açılışını yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Bu sergi tarihi sokağa çok yakıştı." dedi. Amatör fotoğrafçılığa merak saran iki kadın, Talas Muammer Bey Caddesi’ndeki restorasyonu tamamlanan ve mülkiyeti belediyeye ait olan Kürtüncü Konağı önünde "Talas'ta Med-Cezir" konulu yaşamın gel-gitlerini anlatan fotoğraf sergisi açtı.
Talas’taki mekanlarda uzun pozlama tekniğiyle çalışan kadınlardan Ümran Tunaoğlu, sergiyi açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Feride Hande Batmaz ise, 38 tablonun bulunduğu fotoğraf sergisi hakkında bilgiler verdi. Batmaz, "Bu sergi Kayseri’deki bir fotoğraf derneği tarafından ilk sokak sergisi. Aylarca çalışıldı. Hızla gelip geçen ömrümüzü, insanların anlarını ve anların değerini büyülü atmosferle birleştirerek böyle bir sergiyi açtık. Desteklerinden dolayı ve kültür sanat merkezi olan Kürtüncü Konağı’nı yeniden hayata kazandırdığı için Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım’a teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise daha önce bu sokakta tarihi bir sergi açma hayallerinin bulunduğunu ancak şimdi bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Yıldırım, “Sokak sergisi hayallerimiz vardı ama bu şimdi aniden oldu. Emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu güzel çalışmanın tarihi sokağa yakıştığını düşünüyorum." dedi.
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz