Talas’ta yaşlılara sağlık eğitimi verildi

Kayseri Talas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçedeki İkinci Bahar evlerinde bulanan yaşlılara yönelik...

Kayseri Talas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçedeki İkinci Bahar evlerinde bulanan yaşlılara yönelik sağlık eğitimi verdi.
İlçe Toplum Sağlığı Merkezi görevlisi Neriman Atasever tarafından Dedeoğlu İkinci Bahar Evi’nde verilen konferansa yaşlılar büyük ilgi gösterdi. Dedeoğlu Camii yanındaki İkinci Bahar Evi'nde toplanan yaşlılara önce çay ikram edildi. Bir yandan çaylarını yudumlayan yaşlılar, diğer yandan Neriman Atasever’in yaşlılıkta karşılaşılan sağlık problemleri hakkındaki sunumunu dikkatle izledi. Atasever, yaşlıların günlük yarım saat tempolu yürüyüş yapmalarının sağlık açısından son derece önemli olduğuna dikkat çekerken, dengeli ve sebze ile meyve ağırlıklı yemek tercih etmeleri uyarısında bulundu. Eğitimin sonunda yaşlılara ücretsiz muayene ve tansiyon ölçümü gerçekleştirildi.
Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise sosyal ve kültürel faaliyetlerin sürekli artarak devam ettiğini belirterek, “İkinci Bahar evlerimiz, orta yaş ve yaşlı büyüklerimizin sıkça tercih ettiği kültürel mekanlar haline geldi. Buralarda hem çayını içip arkadaşlarıyla sohbet eden vatandaşlarımız, hem de gazete ve kitaplarını okuyarak boş zamanlarını değerlendiriyor.” dedi.
Öte yandan Başkan Yıldırım, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, vatandaşın haber alma özgürlüğünü sağlayan gazetecilerin çok önemli bir görev üstlendiklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz