Talat: AB'ye yakışmadı

LEFKOŞA (İHA) - KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) tarafından kabul edilmiş bir sıfatı reddetmenin Avrupa Birliği'ne (AB) yakışmadığını söyledi.

İstanbul'da yapılacak AB-İKÖ Forumu'nun iptal edilmesini değerlendiren Talat, bundan sonra yapılması gerekenin Kıbrıs Türk'ünün haklılığını ve Rum tarafının Kıbrıs Türk tarafına haksızlık yapmaya devam ettiğini anlatmak olduğunu söyledi. Kararın beklendiğini dile getiren Talat, "Bu karar geliyorum diyordu. Sonunda geldi. Üzücü bir adım" dedi. Rum tarafının tepkisinin sonucunda konunun bu noktaya geldiğini vurgulayan Talat, Kıbrıs Türk halkının İKÖ tarafından kabul edilen gayet masumane sıfatını, katılacağı ortak toplantıda AB'nin reddetmesinin kendisine yakışmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Mehmet Ali Talat, son gelişmeler ışığında AB'nin KKTC konusundaki samimiyetinin sorulması üzerine ise "Benim inancıma göre bu ilişkilerde samimiyet ya da samimiyetsizlik aranmamalı. Bizim şu anda karşı karşıya bulunduğumuz durum, dünyanı çeşitli ülkelerinin belki teker teker belki toplu şekilde, belki de kurumlar halinde Kıbrıs politikasını yeniden değerlendirme sürecidir. Buna katkı yapmamız gerekiyor" dedi.

Kıbrıs Türk'ünün haklı olduğunu ve Rum tarafının haksızlık yaptığını dünyaya anlatarak ikna etmek mecburiyetinde olduklarını söyleyen Talat, "Başka çaremiz yoktur" dedi.

Şu anda doğru çizgide olduklarını belirten Talat, "Bu çizgiyi sürdürürsek sanıyorum ki çok zaman almadan Kıbrıs'ı dünyaya doğru olarak algılatabileceğiz" diye konuştu.