Talat, görevini iade etti

LEFKOŞA (İHA) - KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından 8 Kasım'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Cumhuriyetçi Türk Partisi/Birleşik Güçler Genel Başkanı ve Başbakan Mehmet Ali Talat, görevi iade etti.

Başbakan Talat, zarf içerisinde sunduğu yazıyla görevi iade ederken, "Hükümet kurma imkanı bulamadım, bu nedenle iade ediyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Denktaş da, Talat'ın görevi iaesinden sonra, 3. parti konumundaki Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş'a görev vermeyeceğini söyledi. Denktaş, Serdar Denktaş'ın hükümet kurma görevi almak istemediğini kendisine ilettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Ancak KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, meclisten herhangi bir milletvekilinin hükümet kurabileceğini bildirmesi halinde bunu değerlendirebileceğini belirtti ve bu çerçevede Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu'yla da bir telefon görüşmesi yapacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Denktaş, bugüne kadar yapılan hükümet kurma girişimlerinde başarı sağlanamadığını belirterek, seçim sürecini hızlandırmanın yararlı olduğunu belirtti.
Denktaş, bu konuda başsavcının verdiği görüş doğrultusunda daha 1 aylık süreç olduğuna dikkat çekti ve mecliste partilerin bir araya gelerek seçim kararı alabileceklerini yineledi.