Talat-Papadopulos görüşmesi Möller'in rezidansında

Lefkoşa-AA Kıbrıs'taki BM Barış Gücü (UNFICYP), KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un, 5 Eylül Çarşamba günü, öğleden sonra, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller'in rezidansında bir araya geleceklerini bildirdi.

UNFICYP tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İki toplum liderinin yardımcısı Raşit Pertev ve Tasos Conis bu sabah UNFICYP karargahında, BM Barış Gücünün kıdemli danışmanı Wlodek Cibor'la birlikte 45 dakikalık bir görüşme yaptılar.

Reklam
Reklam

İki yardımcı, Papadopulos ve Talat görüşmesinin 5 Eylül, öğleden sonra yapılması konusunda anlaştı. Görüşme, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller'in rezidansında yapılacak."Açıklamada, KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev'i ve Rum yönetimi başkanlığı diplomatik büro şefi Tasos Conis'i bu sabah UNFICYP karargahında, BM Barış Gücünün kıdemli danışmanı Wlodek Cibor'un yanı sıra UNFICYP komutanı Tümgeneral Jose Rafael Barni'nin karşıladığı da bildirildi.