Talatpaşa Köprüsü "yıkılmadan" Kaldırılıyor

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Talatpaşa Köprüsü, yol genişletme çalışmaları nedeniyle kaldırılıyor. Köprünün kaldırılmasıyla birlikte Okmeydanı-Çağlayan...

E-5 Karayolu üzerinde bulunan Talatpaşa Köprüsü, yol genişletme çalışmaları nedeniyle kaldırılıyor. Köprünün kaldırılmasıyla birlikte Okmeydanı-Çağlayan arasındaki E-5 Karayolu’nun dört şeride çıkacağı öğrenilirken, köprünün taşındıktan sonra yıkılacağı belirtildi.

Okmeydanı’nda bulunan 40 yıllık Talatpaşa Köprüsü, yol genişletme çalışmaları kapsamında kaldırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmayla E-5 Karayolu üzerindeki Talatpaşa Köprüsü yol genişletme çalışmaları nedeniyle yıkılacak. Ancak trafiğin akışına zarar vermemesi için köprünün bütün olarak taşınacağı ve başka bir yerde yıkılacağı belirtildi. Köprünün kaldırılmasıyla Okmeydanı-Çağlayan arasındaki E-5 Karayolu dört şeride çıkacak.

Reklam
Reklam

Köprünün yıkılmadan taşınmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Uçak, “Bu köprünün yıkımını ve yapımını gerçekleştireceğiz. Tabi bunu yeni bir teknikle yapıyoruz. Böyle kırıp dökmeden teflon denen bir malzeme ve çelik üzerine koyduğumuz bir şekilde bunu pistonlarla çekiyoruz. Çektikten sonra da bloklar halinde yıkıyoruz. Bunu yaparken köprüyü bütünüyle yukarı kaldırdık. Şimdi de teflonlar üzerinde geri doğru çekiyoruz, bloklar halinde bin 200 ton ağırlığındaki bir köprü yaklaşık 100 tona düşmüş vaziyette. Bu haliyle bir tarafa çekmek suretiyle bloklar halinde alacağız. Bu Türkiye’de ilk yapılan bir uygulama olduğu için de diğer kurumlar, karayolları, belediyeler böyle bir teknolojinin var olduğunu bilsinler” dedi.

Köprünün kaldırıldığını gören bazı vatandaşlar ise, duyuru yapılmamasından şikayet etti. Bazı vatandaşlar, “Yıkılma sebebi eskisi yıkılıp yenisi yapılacak. Depreme dayanıklı olmadığından yenilenmesi yapılıyor” derken, bazıları ise, “Aslında böyle bir tarihi köprü yıkılırken halka duyurulması gerekirdi. Yeni yapılanın daha iyi olacağını biliyorum ama tarihi değerleri korumak gerekirdi” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eski köprünün kaldırılması ve yeni köprünün hizmete açılması 160 gün sürecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: