Talat'tan Papadopulos'a mektup

Lefkoşa (AA)- KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Kıbrıs Türk tarafının, önümüzdeki günlerde yapılması beklenen Talat-Papadopulos görüşmesiyle ilgili tutumuna ilişkin bir mektubu, bugün Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'a gönderdiğini söyledi.

Erçakıca, haftalık basın toplantısında, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın gönderdiği mektupta, Papadopulos'un görüşme zamanı geldiğini düşünmüş olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ettiğini ve görüşmenin içeriğine dair düşüncelerini aktardığını bildirdi. Mektupta, görüşme tarihine ilişkin bir isteğin yer almadığını kaydeden Erçakıca, görüşme tarihinin KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev ile Rum yönetimi Başkanlığı Diplomatik Büro Şefi Tasos Conis'in temasları sonucu belli olacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kıbrıs Türk tarafının, Talat-Papadopulos görüşmesinin verimli olması için uğraşırken, Kıbrıs Rum tarafının Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli'nin demeçleriyle siyasal ortamı zehirlemeye devam ettiğini kaydeden Sözcü Erçakıca, Markulli'nin son olarak, "Kıbrıs'ta anahtarın, Türk ordusunun elinde olduğunu" ve "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ya da Türk ordusuyla konuşmak istediklerini" söylediğini hatırlattı. Erçakıca, şunları söyledi:

"Talat-Papadopulos görüşmesinin gerçekleşmesi için çalışıldığı bugünlerde, eğer Kıbrıs Rum tarafı ısrarla Türk Silahlı Kuvvetlerini veya Türk hükümetini muhatap almak istiyorsa, o zaman Talat-Papadopulos görüşmesinden ne beklediklerini de açıklamak durumundalar."