Talay: "kan Bağışı Yaşam İçin Yapılan Bir Armağandır"

Kızılay Tarsus Şube Başkanı Mustafa Talay, kent merkezine kurulan 'Kan Alma Çadırı'nda günün her saatinde...

Kızılay Tarsus Şube Başkanı Mustafa Talay, kent merkezine kurulan 'Kan Alma Çadırı'nda günün her saatinde vatandaşların kan verebileceklerini söyledi.

Başkan Mustafa Talay, Mersin Kızılay Kan Bağışı Merkezi ile işbirliği halinde çalışarak, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar için kent merkezinde 'Kan Alma Çadırı'nın kurulduğunu belirtti. Talay, Tarsus Kızılay Tıp Merkezinin kapanmasının ardından asli görevlerinin başında yer alan 'Kan Alma' çalışmasına ağırlık verdiklerini ifade ederek, "Yarenlik alanında yaklaşık iki aydır 'Kan Alma Çadır'ını, Mersin Kızılay Kan Bağışı Merkezi ile ortak çalışmaya karar verdik. Günün her saatinde kan vermek isteyen vatandaşlarımız bu çadırımıza uğrayarak, kan verebilirler” dedi.

Reklam
Reklam

Kızılay Tarsus Şube Başkanı Mustafa Talay, kanın, üretilemeyen bir doku olduğunu ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılar olduğuna dikkat çekerek, "Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. 18 ve 65 yaş arası olan sağlıklı bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kg üzerinde kişiler kan bağışlayabilirler. Yılda üç kez kan bağışı yapılabilir. Sağlıklı kişilerin yılda en az 2 kez bağışı yapmasıyla ülke ihtiyacı karşılanabilmektedir. Ancak düzenli olarak kan bağışlayan kişi sayısı çok azdır” şeklinde konuştu.

Mersin Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktorlarından Metin Gönen, Yarenlik alanında bulunan 'Kan Alma Çadırı'nda günde 40 kişinin kan bağışında bulunduğunu belirterek, "Tarsus insanı kan bağışı konusunda oldukça duyarlı davranıyor. Bölgemizdeki ilçeler arasında en çok kan bağışında bulunan Tarsus'tur” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: