Talebimiz 'Toplu sözleşme'

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Aksu, Kamu İşveren Kurulu ile masaya toplu görüşme için değil, toplu sözleşme talebiyle oturacaklarını kaydetti.

Aksu, Memur-Sen'in Sıhhıye'deki genel merkezi önünde açtıkları toplu görüşme standında yaptığı açıklamada, konfederasyonlarının bu yılki toplu görüşmelere diyanet ve vakıf hizmet kolunda katılacağını belirtti.

Memur-Sen'in 2006 yılı için Kamu İşveren Kurulu ile masaya toplu görüşme değil, toplu sözleşme talebiyle oturacağını belirten Aksu, uluslararası sözleşmelere sadık kalınarak toplu sözleşme hakkının verilmesini beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Hükümetin memur maaşlarının net 300 milyon lira artırılması yönündeki sözünün arkasında durmasını beklediklerini dile getiren Aksu, en alt kademede maaş alan memurun maaşının 950 YTL olmasını talep ettiklerini kaydetti.

Sendika üyeleri, daha sonra ellerindeki "Sadaka değil, hakkımızı istiyoruz", "Açlık sınırında maaş istemiyoruz", "Memurun yüzde 50'si aç, yüzde 50'si yoksul" dövizler ve "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganı eşliğinde, yetkili sendikaların başkanlarıyla birlikte toplu görüşmelerin yapılacağı Başbakanlık Binası'na doğru yürüdüler.