Taliban'a karşı heavy metal!

Afganistan'da görev yapan Amerikan özel timi, Taliban'a karşı 'heavy metal müziği' silah (!) olarak kullanıyor.

Taliban militanları ateş açtığında askerler zırhlı aracın güçlü hoparlörlerinden son ses heavy metal ve rock müzik yayını yapıyor.

Helmand bölgesinde Amerikan özel timi tarafından yürütülen gizli psikolojik operasyonlarda görev yapan bir asker "Taliban bu müzikten nefret ediyor. Bazı bölge sakinleri şikayet ediyor, ama bu onları bir seçim yapmaya itmenin bir yolu. Ayrıca askerleri de motive ediyor" diyor.

Tercih edilen müzik grupları arasında Offspring, Metallica ve Thin Lizzy gibi dünyaca ünlü rock ve heavy metal grupları bulunuyor.

Reklam
Reklam

Asker hoparlörlerden Afgan hükümetinin mesajlarının ve Taliban'a yönelik tehditlerin de yayınlandığını söylüyor. Bunlarda küfür ifadeleri kullanılmadığını savunan asker gülerek ekliyor: "Ama onlara öleceklerini söylüyoruz."

Taliban'ı kaçmaya zorlama amaçlı söz konusu yöntemin işe yarayıp yaramadığı meçhul. Fakat bölgedeki çocukların bundan kesinlikle hoşlanmadığı bir gerçek. Çoğu bu dayanılmaz gürültü sırasında gizli bir öfkeyle kulaklarını kapatıyor.

Marjah'ın kuzeyindeki ABD askerlerinin komutanı Yarbay Brian Christmas ise bu uygulamadan haberinin olmadığını belirterek, "Bu uygunsuz. Hemen bunun durdurulması talimatını vereceği" diye konuştu. Talimat yerine ulaşır mı, ulaşsa da talimata uygun davranılır mı, orası da pek tabii ki meçhul.