Taliban'dan intikam saldırısı

Afganistan'da geçen hafta NATO saldırısında bir çok sivilin hayatını kaybetmesinin ardından Taliban bugün başkent Kabil'de intihar saldırısı düzenledi.

Kabil Havaalanı'na yakın bir noktada düzenlenen intihar saldırısında en az 2 sivil hayatını kaybederken, 6 kişi de yaralandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de uluslararası havaalanının girişinde düzenlenen intihar saldırısının sorumluluğunu Taliban üstlendi.

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, saldırının bir NATO konvoyunu hedef aldığını ve olayda konvoydaki 3 aracın imha edildiğini söyledi.

Bir görgü tanığı, bomba yüklü aracın havaalanı girişinde 3-4 araçlık konvoya çarptığını ve bölgeden alevler yükseldiği bildirirken özel bir televizyon kanalı, olayda Afgan ve yabancı askerlerden ölenler olduğunu duyurdu. NATO'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Reklam
Reklam

Hem sivil hem de askeri havaalanı olarak hizmet veren havaalanının yetkilileri, saldırının iç ve dış uçuşları etkilemediğini açıkladı.

Havaalanı daha önce de Taliban tarafından düzenlenen roket saldırıları ve intihar eylemlerinin hedefi olmuştu.

40 SİVİL ÖLMÜŞTÜ

NATO'nun Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetine geçen cuma günü düzenlediği saldırıda 40'ı sivil 90 kişi hayatını kaybetmişti.