Talihsiz Talihe teyze

ERZURUM (İHA) - Maddi sıkıntılar içerisinde kızıyla beraber hayatını sürdürmeye çalışan Talihe Varhan'ın evi sobadan çıkan kıvılcımla yanınca, anne-kız kış ortasında sokakta kaldı.

Erzurum ‘da Vani Efendi Mahallesi'ndeki tek odalı gecekonduda kızıyla beraber hayatını sürdürmeye çalışan 52 yaşındaki Talihe Varhan'a komşuları ve yardımsever vatandaşlar bugün giyecek ve yiyeceklerden oluşan yardım paketleri getirdiler. Genç yaşta eşinin ölümüyle dul kalan 27 yaşındaki kızı Yıldız Varhan'la hayatına devam ettirmeye çalışan Talihe Varhan, paketleri evine aldıktan sonra, bugün öğlen saatlerinde su getirmek için dışarıya çıkıp döndüğünde evini dumanlar içinde buldu. Evde yanan sobadan sıçrayan kıvılcımların neden olduğu tespit edilen yangında Varhan'ın evinde bulunan giyecekleri, eşyaları ve yiyeceklerin bir kısmıyla yardım paketleri de kül oldu.

Reklam
Reklam

Talihe Varhan, yangınla ilgili olarak şunları söyledi:"Eve su getirmek için dışarıya çıktım.Geri geldiğimde baktım, ev yanıyordu. Bağırdım "Müslüman yok mu" diye.Yangından öncede yardım paketi gelmişti. Hayırseverleri yolcu etmiştim.Sobayı yaktım, kömürüm bile yok.Yakacağım yok.Geldim ev yanıyor. O arada bir adam geldi beni kurtardı. Ne üstümüz kaldı ne başımız. Hiçbir şeyimiz yok."

Yıldız Varhan ise içinde bulundukları durumu şu şekilde anlattı; "Maddi durumumuz hiç yok. Komşular bu evi bize vermişti. Dayanamıyoruz, çekemiyoruz ben bir kişiyim anneme bakmaya çalışıyorum. Haftada 50 YTL alıyorum bu da kömüre, yiyeceğe gidiyor.Bakamıyorum artık Devletten yardım istiyorum."