Tam 16 Yıldır Hayatımızda Olan Family Guy Hakkında Çok İlginç 11 Gerçek!

Yeni sezon başlıyor, Stewie Griffin'e hazır olun!

  1. Meg Griffin'i niye sürekli itip kakıyorlar?

Fenomen dizinin yaratıcısı Seth MacFarlane'e göre, ailenin tek kızının sürekli itilip kakılmasının tek bir sebebi var:

Bir sürü erkekten oluşan yazar kadrosunun, genç bir kızı iyi algılayıp doğru dürüst replikler yazmayı becerememeleri :)

Bu arada hatırlatalım; her zaman iğrenç gösterilen, ağzına filan osurulan bu kızcağızı biriciğimiz Mila Kunis seslendiriyor!10. Meg Griffin'i ilk sezonda Lacey Chabert seslendirmişti :)

Mean Girls'teki seksi Gretchen'imiz var ya, Gretchen Weiners? İşte o :)

Reklam
Reklam

Meg Griffin, yalnızca 7 bölüm süren ilk sezonunda bu kadın tarafından seslendirilmişti!

Üzülüyordur herhalde Mila Kunis'in arkasından...9. Bu arada Emmy Ödülleri'ne Komedi Dalı'nda aday olan ilk animasyon Taşdevri'ydi :)

Emmy tarihinde 2009'a kadar Komedi dalında aday gösterilen ilk ve tek animasyon Taşdevri'ydi.

Tam 50 yıl sonra bu onura sahip olan ikinci animasyon da Family Guy oldu! 8. Dizideki şakalara Jetgiller'in ve Taşdevri'nin sürekli konu olmasının sebebi;

Hem Jetgiller'i hem de Taşdevri'ni bünyesinde barındıran Hannah-Barbera Şirketi, Seth MacFarlane'in Family Guy'ı yaratmadan önce metin yazarı olarak çalıştırdığı şirket :)

Seth MacFarlane, Jetgiller ve Taşdevri'ne olan saygısını her iki çizgi filmi sürekli esprilere konu ederek gösteriyor... 7. Lois Griffin son dakikaya kadar sarışındı!

İlk sezonun ilk bölümünün son revizesine kadar ailenin cefakar annesi Lois Griffin karakteri sarışındı!

Reklam
Reklam

Bu da ailede sarışın olmamasına rağmen Stewie ve Chris Griffin'in neden sarışın kaldıklarını açıklıyor herhalde :)6. Karakterleri seslendirenler bölüm başına öyle paralar kazanıyorlar ki... Üf!

2013'te, -Family Guy yayınlandığı her 30 saniyede 250.000 Dolar kar etmeye başlayınca tabii, ana karakterlerin bazıları ücretleri arttırıldı.

Lois Griffin'in sesi Alex Borstein, Chris'i seslendiren Seth Green, dizinin favori Afrika-Amerikalısı Cleveland Brown'ı Mike Henry ve Mila Kunis (Meg) 2013'ten bu yana **bölüm başına 175.000 ila 250.000 Dolar arası ücretler almaktalar

**! 5. Glen Quagmire 63 yaşında! \m/

Dizinin sapığı, Lois Griffin'e yazacak kadar büyük sapığı, Meg Griffin'i yatağa atmaya çalışacak kadar ultra sapığı Glen Quagmire, 1948 doğumlu!

Reklam
Reklam

Hatta hatırlatalım, bu gerçek bölümlerin birinde açığa çıkıyor ve ekibin geri kalanı Glen'e nasıl bu kadar genç ve sapık kalabildiğini soruyorlar. Cevap çok iyi:

''Havuç... Bazen meyve suyu sıkıyorum, bazen de çiğ olarak yiyorum. Ya da anal olarak kendime sokuyorum. Bir şekilde vücuduma girmeleri yetiyor yani...''4. Family Guy şu ana kadar iki kere ipten döndü!

16 yılda 14 sezon... Niye mi?

Genelde 20'nin üzerinde bölüm barındıran Family Guy sezonlarının ilkinin şansı çok yaver gitmemişti. Family Guy'ın 1999'da yayınlanan ilk sezonu, ilgi yetersizliğinden 7. bölümden sonra yayından kaldırılmıştı.

Neyseki bir yıl sonra geri geldi...

Diziye bir türlü çok güvenemeyen FOX Televizyonu, 2002'de diziyi yeniden yayından kaldırdı. Sonra 2005'e kadar neler oldu neler!

Reklam
Reklam

3 Family Guy'sız yılda önce DVD satışları patladı, sonra da internetten Family Guy'ın geri gelmesi için imza kampanyası başlatıldı, 100.000 insana ulaştı bu kampanya. Böylelikle Family Guy bir daha gözümüzün önünden ayrılmayacağı 10 yıllık periyoda başladı.3. Peter Griffin'in patronunu Prenses Leia seslendiriyor :)

Peter Griffin'in çirkin mi çirkin, can sıkıcı, müzmin bekar patronu var ya; Angela?

İşte o Angela, Star Wars'un bir numaralı kadın karakteri Prenses Leia'yı canlandıran *

Carrie Fisher tarafından seslendiriliyor *:) 2. ''Allah belanı versin alçak kadın!''

Ailenin şiddet bağımlısı, aşırı zeki ve **eşcinsel bebeği Stewie Griffin

**, Family Guy'ı sürükleyen en önemli karakterlerden biri...

Reklam
Reklam

Böyle garip bir bebeğin ilk sözlerinin 'anne' ya da 'baba' olmasını beklemiyordunuz zaten, değil mi?

Stewie'nin dizideki ilk sözleri 'Damn you, vile woman!' olmuştu...1. Dünya genelinde satılan Family Guy ürünlerinin değeri tam 2 Milyar Dolar'a ulaştı!

Dvd'ler, bardaklar, posterler, tişörtler ve başka kıyafetler, video oyunları, vesaire...

İki Milyar Dolar, arkadaşlar 2.000.000.000 Dolar.