TAM, AB'den umutlu

İSTANBUL (İHA) - Avrupa Birliği Komisyonu tarafından her altı ayda bir yapılan "Avrupa Birliğine Aday Ülkeler için kamuoyu yoklaması" sonuçlarının Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyici nitelikte olacağı tahmin ediliyor.

Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından her altı ayda bir yayınlanan Eurobarometer adlı, Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde yapılan kamuoyu yoklamalarında Türkiye'nin geçmişe oranla daha iyi bir yüzdeye ulaşacağı görüşünü savundu.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Şen, "Türkiye'nin 2002 Dünya Futbol Şampiyonası'ndaki büyük başarısı, Kopenhag Kriterleri doğrultusunda yasalarında yaptığı köklü değişiklikler ve diğer taraftan turizmle yoğunlaşan ilişkiler, Avrupalılar'ın Türkiye'ye ve Türkiye'nin AB üyeliğine bakışını değiştirecek. Bu bağlamda AB'nin genişlemesi konusunda AB ülkeleri kamuoylarının tavrı konulu Eurobarometer anketinin sonuçlarında Türkiye'nin lehine düzelme beklenebilir" dedi. Geçen yıllarda Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyenlerin oranının yüzde 30'larda seyrettiğini vurgulayan Şen, "Avrupalılar üzerindeki Türkiye imajının değişmesi Brüksel'in tutumuna da yansıyacaktır" diye konuştu.