Tam Buğday Ekmeğinin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Endüstriyel Fırıncılar Derneği ve BESAŞ tam buğday ekmeğinin faydaları konusunda vatandaşları bilgilendirmek için kolları sıvadı..Çelik...

Endüstriyel Fırıncılar Derneği ve BESAŞ tam buğday ekmeğinin faydaları konusunda vatandaşları bilgilendirmek için kolları sıvadı..

Çelik Palas Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Endüstriyel Fırıncılar Derneği Başkanı Ali İkbahar, “Tam buğday ekmeğinin faydaları saymakla bitmez. Buğday ekmeği kansızlığa iyi geliyor. Beyaz ekmek diyabete sebep olurken, tam buğday ekmeği kan şekerini düzenliyor. Tam buğday ekmeği şeker ve obeziteyi önlüyor. Kolon kanseri riskini azaltıyor. Beyaz ekmekte ve onun türevlerinde gıdalar vücuttan çok geç atılıyor. Gıdaların vücutta uzun süre beklemesi hastalıklara sebep oluyor. Ama tam buğday ekmeği yediğiniz gıdaların vücuttan daha çabuk atılmasını sağlıyor. Bunun da kansere ve sindirim sistemine faydası var" dedi.

Reklam
Reklam

Bursa Ekmek ve Besin Sanayi A.Ş. (BESAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Can Doğan ise, “Tam buğday ekmeğini çiğnemek biraz zordur, doyma duygusuna sebep olur. Bağırsaklarda doluluk oluşturur, mide boşalması yavaşlar. Yavaş emilerek insülün salgısının zirve yapmasını yavaşlatır. Acıkmayı geciktirir” dedi.

Ali İkbahar ve Can Doğan, sağlık acısından bütün vatandaşlara tam buğday ekmeği yemelerini tavsiye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: