Tam puan alanlara gözaltı!

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) kopya iddialarının ardından yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri Türkiye genelinde toplam 72 kişiyi gözaltın aldı.

ANKARA (İHA) - KPSS'de ortaya çıkan toplu kopya iddiaları dolayısıyla başlatılan soruşturma kapsamında Ankara'nın da bulunduğu toplam 6 ilde 72 kişi gözaltına alındı.

[

****](https://www.mynet.com/osymde-kara-kalem-110100532609)

[

****](https://www.mynet.com/sorulari-meteksan-mi-sizdirdi-110100532655 )

[

****](https://www.mynet.com/sorularin-basildigi-matbaada-arama-110100532668 )

KPSS iddialarıyla ilgili ÖSYM'nin Bilkent'teki binasında yapılan inceleme devam ederken, polis ekipleri soruların basıldığı Bilkent'teki matbaada da arama başlattı. Ayrıca Ankara, Bursa, Konya, Adana, Elazığ, Bolu olmak üzere toplam 6 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda öğretim görevlileri, üniversite öğrencileri ve kopya çektiği iddia edilen öğrencilerle birlikte 72 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

KPSS sınavında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 72 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eşzamanlı operasyon yaptı.

Operasyon kapsamında, 13'ü Ankara'da olmak üzere toplam 72kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında, öğretim görevlileri, üniversite çalışanları ve öğrencilerin bulunduğu ifade edildi.

Bu kişilere ait olduğu bildirilen çok sayıda bilgisayar ve dokümana da el konulduğu bildirildi.Emniyet yetkilileri, soruşturmanın “suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak” iddiasıyla yapıldığını ifade etti.

MATBAADA ARAMA

Sabah saatlerinde ÖSYM'nin binasına gelen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarının araması sürerken, ekiplerden bazıları yine Bilkent'te bulunan soruların basıldığı matbaaya geldi.

Matbaada arama başlatılırken, soruşturmayı yürüten savcı Şadan Sakınan'ın da matbaaya gelmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam