Tamaylıgil: Yazıklar Olsun Senin Mustafa Kemal'le Hemşehriliğine

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, "Yazıklar olsun senin...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, "Yazıklar olsun senin Mustafa Kemal'le hemşehriliğine." dedi.

Partisinin Edirne İl Başkanlığı ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bihlun Tamaylıgil, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun İzmirde CHP için "Sevsinler sizin Atatürkçülüğünüzü." gibi bir cümle sarf ettiğini hatırlattı.

Bakan Müezzinoğlu'nun sözlerine cevap veren Tamaylıgil, "Ben de şimdi soruyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde Talim ve Terbiye Kurulu üyeleri yayımlanacak kitapların dayanak ve içeriklerini düzenlerken çıkarttıkları yönetmelikte Atatürk ilke ve devrimlerinin dayanak olmasını ortadan kaldırırken veyahut Mustafa Kemal Atatürk'ün ulusal bayramlarda kutlama yapmak isteyen ve anıt önüne çelenk koymak isteyenlere yasak koyan ve izne tabi tutan düşüncenin var olduğu bu dönemde, o düşünce iktidarı temsil eden yönetimin içinde olan Sayın Müezzinoğlu, sen benim Atatürkçülüğümü seveceğine aynı topraklardan geldiğin Mustafa Kemal Atatürk'ün hemşehriliğinden, onun getirdiği Türkiye'deki aydınlığa bakarak 'Yazıklar olsun senin Mustafa Kemal'le hemşehriliğine' diyorum. Bu kadar uygulamanın içerisinde bu kadar değişen ve maalesef bizim değişmez temel ilkelerimizin üzerindeki kurgulanan bu tür senaryolara, bu tür yaklaşımları ortaya koymayı da kınıyorum. " dedi.

Reklam
Reklam

"NİYET ARABOZUCULUK OLUNCA ARABULUCULUKTA BAŞARILI OLUNMAZ"

Bakanlarla ilgili söylemek istediği birkaç konunun daha olduğunu dile getiren Tamaylıgil, Dışişleri Bakanı'nın bölgesel arabuluculuk konusunda beyanlarını hatırlattı.

AKP iktidarı zamanının ilk başlangıcında sıfır sorunlu bölgesel ilişkiler denildiğini hatırlatan Tamaylıgil, "Ve bu ilişkiler içerisinde de önemli olan sağlıklı ve bölgesel barışın ve kardeşliğin yaşandığı bir süreçti. Dün kendisi de dile getirmiş arabuluculukta başarılı olamadık diye. Çünkü niyet arabozuculuk olunca arabuluculukla başarılı olunmaz. Ve hala Ortadoğu arabuluculuğu için okyanus ötesinin temsilcileriyle toplantılar yaparken karşılarında İsrail ve Filistin yönetimleri 'Biz Türkiye'nin arabuluculuğunu istemiyoruz' diyorlar. Şimdi arabuluculuktan arabozuculuğa kadar gelmiş bu tabloda Türkiye'nin getirildiği durumu da sizlerin dikkatine sunmak istiyorum." diye konuştu.

"MİLLETİN İRADENİN YANSIMA YERİ MECLİSTİR"

Bir gazetecinin "AKP'nin uygulamalarından tüm halk gibi biz de rahatsızız. CHP sine-i millete dönme hususunda ne düşünüyor?" sorusuna CHP Genel Sekreteri, partisinin demokrasinin kendine verdiği her türlü çabayı ortaya koyduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

"Milli iradenin yansıma yeri meclistir." diyen Tamaylıgil, sözlerini şöyle tamamladı: "Ve milli iradenin gücünü yansıtarak bugün milli iradeyi uygulaması ve tercihini meclise yansımasını engelleyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Benim iki tane milletvekilim halkın vermiş olduğu oylara ki, toplam 8 milletvekili maalesef Meclis çatısı altına giremiyor. Niye? Bu baskı ve zulüm yüzünden gelemiyor. Biz milletin ve milletin iradesini sadece ve sadece benim milletim milli irade diye kullanıp da kendi tercihlerini ortaya koyan iktidara karşı gerçek milli iradenin sesi olarak meclis çatısı altında da dışında da her yerde hep beraber ses çıkarıp gerçek milli iradenin beklentilerini ve verdiği görevleri yerine getireceğiz."

CHP GENEL SEKRETERİ'NİN ADI AFİŞTE YANLIŞ YAZILDI

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanlığı tarafından astırılan afişlerde CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in isminin 'Bilhun' olarak yer alması dikkatlerden kaçmadı. Tamaylıgil'in isminin yanlış yazıldığı afişlerden biri, şehrin en işlek noktalarından biri olan Mimar Sinan Caddesi'ne asıldı. Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne'ye gelen Tamaylıgil için hazırlanan afişte; 'Halkımızın sesi/ Partimizin yürekli genel sekreteri/ Sayın Bilhun Tamaylıgil/ Edirne'ye Hoşgeldiniz/CHP Merkez İlçe Başkanı-Avukat Harika Türkay' ifadeleri yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: