Tamer Taşpınar Hedeflerini Anlattı

Türkiye Halter Federasyonu'nun (THF) Ankara'da yapılan olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Tamer Taşpınar, "Halteri içinde...

Türkiye Halter Federasyonu'nun (THF) Ankara'da yapılan olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Tamer Taşpınar, "Halteri içinde bulunduğu bu kaostan kurtarmamız lazım" dedi.

Ankara Crowne Plaza Oteli'nde gerçekleştirilen Halter Federasyonu olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Tamer Taşpınar, zaferini dostlarıyla paylaştı. Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, ve Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu, milli güreşçi Şeref Eroğlu ile yönetim kurulunda yer alan isimlerle pasta kesen Taşpınar, ardından yeni dönemin ilk toplantısını yaptı.

Reklam
Reklam

Gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulunan Taşpınar, "Halteri içinde bulunduğu bu kaostan kurtarmamız lazım. Bu doping olaylarından büyük bir rahatsızlık vardı, bu konuda titizlikle çalışmalar yapacağız. Önümüzdeki hafta Türkiye Şampiyonası var, ondan sonraki hafta Avrupa Şampiyonası var, 20-30 Haziran'da da Akdeniz Oyunları var. Tüm bunların planlamasını yönetimi toplayıp yapacağız. Bir hafta içerisinde bir toplantı yapıp hemen işe başlamamız lazım. Sonra da Türk halterini kalkındırmak için konuşurken neler söylemişsek; antrenörlerin eğitimi, gerekiyorsa yurt dışına gönderilmesi gibi konularla ilgileneceğiz. Biz dışarıdan antrenör alan değil, dışarıya antrenör veren federasyon olmak istiyoruz. Tesisleşme konusunda hamle yapmak istiyoruz, tesislerimizi iyileştirmek istiyoruz, kulüplerimizi biraz daha güçlendirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaşanan doping olaylarının ardından Türkiye'ye gelmesi muhtemel cezaları değerlendiren Taşpınar, "Bu ceza muhtemelen para cezası olacaktır, gereğini yapacağız. Haltere daha büyük bir ceza geleceğini umut etmiyorum. Geçmişte bu tip cezalar, vakalar yaşandı ve gereği yapıldı. Biz de bu konuda ülkemizin menfaatini, sporcularımızın menfaatini ne gerekiyorsa o doğrultuda yapacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: