Tamince Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince, çevre illerden gelen YGS’de başarı elde...

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince, çevre illerden gelen YGS’de başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi.

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye çevre illerdeki dershanelerden yaklaşık 250 öğrenci katıldı. “Üniversiteler bundan önceki eğitim hayatınızdan çok farklıdır” diyen Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince, “İnsanın hayatında çok önemli dönüm noktaları vardır. İyi bir üniversite, o üniversitede edineceğiniz çevre, alacağınız eğitim, tanışacağınız insanlar ve arkadaşlarınız, sizi hayatınızın bundan sonraki kısmına çok farklı bir şekilde hazırlayacaktır. Üniversiteler, her şeyden önce çok fazla sosyalleşeceğiniz mekanlardır. Farklı insanlarla karşılaşacağınız, geleceği daha rasyonel planlayabileceğiniz merkezlerdir üniversiteler” dedi.

Reklam
Reklam

GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLAMAK İSTİYORUZ

Öğrencilere Türkiye’nin, dünyanın en güzel üniversitelerine kayıtlarını yaptırmaları dileğinde bulunan Tamince, “Orada hem kendinize, hem ailenize, hem Türkiye’mize ciddi katkılarınız olur” dedi. İş adamları olarak üniversitelere destek verirken, bir maddi beklenti içinde olmadıklarını belirten Tamince sözlerini şöyle sürdürdü:

”Geçen gün bir televizyon programına katıldım, orada öğrenciler soruyordu 'Herhalde çok para kazanıyorsunuzdur’ diye. Para kazanmadığımız herhalde yegane işimiz burası. Ama burada biz gelecek kazanmak istiyoruz. Gençlerimizi geleceğe hazırlamak istiyoruz. Sizlerle beraber ülkemizi daha iyi yerlere taşımak için böyle yatırımlar yapıyoruz. Bu bizim bu vatana olan borcumuzdur.”

ÜLKELERİN GELİŞMİŞLİĞİ İLE ÜNİVERSİTELERİN KALİTESİ PARALEL

Dünyada en gelişmiş toplumların, eğitim kurumları en iyi olan toplumlar olduğuna vurgu yapan Fettah Tamince, “Dünyanın ilk 100-200 üniversitesine baktığınızda göreceksiniz ki dünyanın en gelişmiş toplumlarındadır bu üniversiteler. Mesela dünyanın ilk 100 üniversitesi, dünyanın en gelişmiş dört ülkesine aittir. Bu çok önemli bir şey. Demek ki ülkelerin gelişmişliği ile üniversitelerin kalitesi çok paraleldir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Vizyonu doğru ortaya koyabilmek için iki şeye ihtiyaç olduğunu belirten Tamince, bilgi ve görgü olduğunu vurguladı.

Öğrencilerden gelen tüm soruları da yanıtlayan UAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince, UAÜ’de geleceğin iş adamlarını da yetiştirmek istediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: