Tamirhaneden dünya şampiyonluğuna!

Supersport Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, ailesine ve ülkemize büyük sevinç yaşattı. İngiltere'nin Brands Hatch pistinde koşulan yarışı ikinci sırada tamamlayarak Supersport Dünya Şampiyonası'nda bitime 3 yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu'nun Adapazarı'nda yaşayan ailesi büyük sevinç yaşıyor.

"OĞLUM TÜRKİYE'DE BİR İLKİ BAŞARDI"
Adapazarı Orhan Gazi Caddesi'nde iş yeri olan baba İrfan Sofuoğlu, tebrikleri kabul ediyor. Sofuoğlu'nun motosiklet satış, servis ve tamir atölyesi ziyaretçi akınına uğruyor. Bir baba olarak çok mutlu olduğunu ifade eden İrfan Sofuoğlu, "Kenan, Türkiye'de bir ilki başardı. Bu günlere gelene kadar maddi ve manevi bakımdan çok zorluk çektik. Mutluluğumuz kelimelere sığmayacak seviyede. Yarış sırasında orada Türk bayraklarını dünyaya göstermek beni son derece gururlandırdı. Bir baba olarak o an gözyaşlarıma hakim olamadım. Birçok arkadaşım yarış sonrası beni aradı. Mutluluktan ağladıklarını biliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Basına, Kenan'a yeterli ilgiyi göstermedikleri için sitem eden baba Sofuoğlu, en büyük yaralarının basından yana olduğunu söyledi. Kenan'ın bu günlere gelene kadar basından destek bulamadığını anlatan baba İrfan Sofuoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'de futboldan başka sporlar olduğunu, bu gibi cevherlere basının daha yetişirken yardımcı olmasını isterdim. Kenan'ın motorseverler açısından basında her zaman yer almasını isterdim ancak maalesef Dünya Şampiyonu olduktan sonra basında yer almaya başladı. Böyle başarılı sporcuların daha çok yetişebilmesi için basının daha özverili olması gerekiyor."

Çocuklarının küçük yaştan itibaren motosikletle tanıştığını ifade eden Sofuoğlu, şöyle konuştu: "Ben 1976 senesinde bu işe başladım. Çocuklarımın hepsi yanımda yetişti. Ufak yaşta motorla tanıştılar. Türkiye Şampiyonası'nda 3 çocuğum da yarışıyordu. Üçünün birden kürsüye çıktıkları olmuştur. Daha sonra biz aile içi imkanlarımızla Kenan'ı Avrupa'ya çıkardık. Daha sonra Kenan'ı Almanya'da bir organizasyona soktuk. Kenan, bu turnuvaya ilk kez katılmasına rağmen şampiyonluğu elde etti. Bu zamana kadar turnuvada ilk kez girip şampiyon olan bir sporcu yoktu. Böyle olunca Kenan oradaki takımların ilgisini çekti. Yamaha firması Kenan'a sahip çıktı, Almanya Şampiyonası'nda yarıştırdı. Ondan sonra Avrupa Şampiyonası'na soktu. Yamaha'da o sene 2 tane yeni pilot alınca Kenan'ı Super Sport'a sokamadılar. Sonra Kenan'ı Honda takımı keşfederek kendi bünyesine aldı. Honda, Hollanda Ligi ana takımı. İlk senesinde Kenan dünya 3'ncüsü oldu. 2007 senesinde ise yarışların bitimine 3 yarış kala Dünya Şampiyonluğu'nu ilan etti."

Reklam
Reklam

"KENAN MOTOSİKLET ATÖLYESİNDE BU SEVİYEYE GELDİ"
İrfan Sofuoğlu, Kenan'ın 4- 5 yaşlarında motosikletle tanıştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kenan bu dükkanda yetişti. Çocuklarım benim haberim olmadan akşamları motor tepesinde gezerlerdi. Kaçak olarak çok motora bindiklerini biliyorum. Hatta motorlardan düşüp o gece bana hiç hissettirmeden motorlarını tamir etmişler"

Kenan'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten aşırı güven kazandığını ifade eden Sofuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kenan'ın dünya şampiyonu olmasında Başbakanımızın payı var. Kenan dünya şampiyonası öncesi başbakanımızla görüştükten sonra kendine güveni artmıştı. Benim arkamda Başbakan var, diyordu. Kenan, Dünya Şampiyonu olduktan sonra Başbakanımız yine aradı. 15 dakika kadar Kenan'la görüştü."

Çocuklarını motorcu yaptığı için ailesi ve yakınlarından çok tepki aldığını ifade eden Sofuoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Benim 3 çocuğumda yarışçı olduğu için yakınlarımdan tepki aldım. Sen nasıl çocuklarını böyle tehlikeli bir spora yönlendirirsin diyorlardı. Ne zaman büyük oğlum Bahattin Sofuoğlu karşıdan karşıya geçmek isterken trafik kazası geçirerek hayatını kaybetti, ondan sonra tepkiler azalmaya başladı. Çünkü ölümün nerede ve ne zaman geleceği belli olmuyor. Oğlum yıllarca motosiklet tepesindeydi ancak burada karşıdan karşıya geçerken bir arabanın çarpması sonucu öldü."

Reklam
Reklam

Bugün akşam saat 17:00'de Türkiye'ye gelecek olan Kenan Sofuoğlu için ailesi ve yakınları karşılama töreni hazırlıyor. Sakarya Valiliği'de devreye girerek Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu'na görkemli bir karşılama töreni yapacak.