Tan ''Güvenliğimiz için her tedbiri alırız''

Ankara - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye'nin güvenliği için gerek görülen her tedbirin alınacağını söyledi. Tan, haftalık basın toplantısında, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu sınırlarına yapılan askeri yığınakla ilgili soru üzerine, "Bir ülkenin güvenliği her şeyin önünde gelir, dolayısıyla biz ülkemizin
güvenliği için gerek gördüğümüz her tedbiri alırız" diye konuştu.

Sınır bölgelerinde son olarak alınan önlemlerin geçen senekilerden farkı olmadığını ifade eden Tan, bunların güvenliğin teminine yönelik olduğunun yetkililerce çıklandığını hatırlattı.

Reklam
Reklam

Irak'ın, terör örgütü PKK konusunda etkin önlemler alma imkanına sahip olmadığını ifade ettiğini belirten Tan, "Bu durumda bize daha fazla sorumluluk düşmektedir. Ancak altının çizilmesi gerekir ki, mevcut güvenlik boşluğundan farklı mülahazalarla istifade etmek gibi bir amacımız yoktur. Bunu da herkes bilmektedir. Güvenliğimizi hiç kimseye ihale etmemiz söz konusu olamaz" dedi.

İran'ın Irak sınırında terör örgütü PKK'ya yönelik faaliyetlerinde bilgi paylaşımının olup olmadığına ilişkin soru üzerine Tan, İran'la bu konuda sınır güvenliği işbirliği mekanizması mevcut olduğunu, bu çerçevede organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı ve terörist sızmaların önlenmesi için İran ile sınırda işbirliğinin yapıldığını
söyledi.

Tan, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani'ye Ankara ziyareti sırasında verilecek mesajla ilgili soru üzerine de İran'ın bazı sorumlulukları olduğunu, bu sorumlulukların en başında da "Açık ve şeffaf olmasının" geldiğini söyledi.