Tan Sağtürk'ün kardeşi tutuklandı

ANTALYA - Antalya'da, kaybolduktan beş gün sonra telle boğularak öldürülmüş halde bir çukurda cesedi bulunan işadamı Fikri Şirin'in cinayet zanlısı olarak yakalanan Balet Tan Sağtürk'ün kardeşi Han Taygun Sağtürk, tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, Antalya'da çeşitli işyerleriyle köpek eğitim merkezi olarak kullanılan bir çiftliği bulunan Fikri Şirin'in, 14 Kasım'da işyerinden ayrıldıktan sonra kaybolduğu bildirildi.

Açıklamada, Fikri Şirin'in bulunmasına yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde, son olarak yanında görüldüğü kişilerden birinin, tiyatro eğitimi alan, bir dönem televizyon programcılığı da yapan Han Taygun Sağtürk olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Han Taygun Sağtürk'ün, teknik takip yöntemi ve işadamının hesaplarının bulunduğu bankalarda, işadamı adına işlem yaptırırken, kamera görüntülerinden yola çıkılarak kimliğinin ve eşkalinin belirlendiğini ifade eden yetkililer, bu kişinin gözaltına alınmasıyla, işadamının cinayete kurban gittiğinin de ortaya çıktığını bildirdiler.